دوره 1، شماره 1 - ( 9-1400 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد ، rouzbeh.amjadi@yahoo.com
چکیده:   (960 مشاهده)
توکسوپلاسما گوندیعامل ایجادکننده بیماری توکسوپلاسموزیس، یک انگل اجباری داخل سلولی حیوانات خونگرم می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی میزان زنده‌مانی تاکی زوئیت‌های توکسوپلاسما گوندی در فرایند پنیرسازی سنتی لیقوان با غلظت‌های مختلف در مدت‌زمان 24 ساعت بود. برای این منظور ابتدا 2 لیتر شیر تازه گوسفند از مراکز جمع آوری شیر تهیه و به آزمایشگاه منتقل شد. سپس تعداد 107x8 انگل توکسوپلاسما گوندی سوش RH و سپس مایه پنیر یا رنت به شیر اضافه گردید. پس از آبگیری کامل پنیر، برش‌هایی ایجاد کرده و در ظروف جداگانه حاوی غلظت‌های مختلف نمک طعام شامل 4، 8، 12، و 16 درصد در مدت‌زمان‌های 24 ساعت با سه بار تکرار قرار داده شد. بعد از مدت‌زمان‌های ذکر شده، هریک از پنیر لیقوان تیمار شده کاملاً با PBS هموژن شده و به مدت 5 دقیقه با دور 2000 سانتریفیوژ و رسوب حاصله به‌صورت داخل صفاقی با سه بار تکرار به 3 سر موش تزریق شد و هم زمان مقداری از پنیر لیقوان تیمار شده به‌صورت خوراکی به هریک از موش‌ها خورانده شد. میزان زنده‌مانی تاکی زوئیت‌های توکسوپلاسما گوندی از طریق مرگ‌ومیر موش‌ها ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که میزان زنده‌مانی موش‌ها در غلظت‌های 12 و 16 درصد در مدت‌زمان 24 ساعت 100درصد بود. همچنین در غلظت 4 درصد در مدت‌زمان 24 ساعت، بیشترین میزان مرگ‌ومیر موش‌ها مشاهده گردید که نشان‌دهنده زنده ماندن انگل در این غلظت و مدت‌زمان می‌باشد. نتایج این مطالعه نشان داد که جهت غیرفعال‌سازی تاکی زوئیت‌های توکسوپلاسما گوندی احتمالی در شیرهای آلوده مورداستفاده در صنعت پنیرسازی سنتی لیقوان، بهتر است پنیر تهیه شده را در غلظت‌های نمک 12 درصد و 16 درصد در مدت‌زمان بیش از 24 ساعت قرار داد.
متن کامل [PDF 432 kb]   (291 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (98 مشاهده)  
مرور کتاب: پژوهشی اصیل |
دریافت: 1400/10/19 | پذیرش: 1400/11/20 | انتشار: 1400/7/1

فهرست منابع
1. De Waal DT. Equine piroplasmosis: a review. British Veterinary Journal. 1992;148(1):6-14. [DOI:10.1016/0007-1935(92)90061-5]
2. Tenter AM, Heckeroth AR, Weiss LM. Toxoplasma gondii: from animals to humans. International Journal for Parasitology. 2000;30(12-13):1217-58. [DOI:10.1016/S0020-7519(00)00124-7]
3. Dubey JP. Toxoplasmosis, sarcocystosis, isosporosis, and cyclosporosis. Zoonoses. 1998.
4. Dubey JP. Toxoplasmosis of animals and humans. CRC press; 2016 Apr 19. [DOI:10.1201/9781420092370]
5. Rodier MH, Berthonneau J, Bourgoin A, Giraudeau G, Agius G, Burucoa C, Hekpazo A, Jacquemin JL. Seroprevalences of Toxoplasma, malaria, rubella, cytomegalovirus, HIV and treponemal infections among pregnant women in Cotonou, Republic of Benin. Acta tropica. 1995;59(4):271-7. [DOI:10.1016/0001-706X(95)00087-U]
6. Baril L, Ancelle T, Goulet V, Thulliez P, Tirard-Fleury V, Carme B. Risk factors for Toxoplasma infection in pregnancy: a case-control study in France. Scandinavian journal of infectious diseases. 1999;31(3):305-9. [DOI:10.1080/00365549950163626] [PMID]
7. Dubey JP, Beattie CP. 1998. Toxoplasmosis of Animals and Man CRC Press, Boca Raton.
8. Masala G, Porcu R, Madau L, Tanda A, Ibba B, Satta G, Tola S. Survey of ovine and caprine toxoplasmosis by IFAT and PCR assays in Sardinia, Italy. Veterinary Parasitology. 2003;117(1-2):15-21. [DOI:10.1016/j.vetpar.2003.07.012] [PMID]
9. Lundén A, Uggla A. Infectivity of Toxoplasma gondii in mutton following curing, smoking, freezing or microwave cooking. International Journal of Food Microbiology. 1992;15(3-4):357-63. [DOI:10.1016/0168-1605(92)90069-F]
10. Powell CC, Brewer M, Lappin MR. Detection of Toxoplasma gondii in the milk of experimentally infected lactating cats. Veterinary Parasitology. 2001;102(1-2):29-33. [DOI:10.1016/S0304-4017(01)00521-0]
11. Hiramoto RM, Mayrbaurl-Borges M, Galisteo Jr AJ, Meireles LR, Macre MS, Andrade Jr HF. Infectivity of cysts of the ME-49 Toxoplasma gondii strain in bovine milk and homemade cheese. Revista de Saúde Pública. 2001; 35:113-8. [DOI:10.1590/S0034-89102001000200002] [PMID]
12. Dubey JP, Verma SK, Ferreira LR, Oliveira S, Cassinelli AB, Ying Y, Kwok OC, Tuo W, Chiesa OA, Jones JL. Detection and survival of Toxoplasma gondii in milk and cheese from experimentally infected goats. Journal of Food Protection. 2014;77(10):1747-53. [DOI:10.4315/0362-028X.JFP-14-167] [PMID]
13. Saad NM, Hussein AA, Ewida RM. Occurrence of Toxoplasma gondii in raw goat, sheep, and camel milk in Upper Egypt. Veterinary World. 2018;11(9):1262. [DOI:10.14202/vetworld.2018.1262-1265] [PMID] [PMCID]
14. Costa JM, Pautas C, Ernault P, Foulet F, Cordonnier C, Bretagne S. Real-time PCR for diagnosis and follow-up of Toxoplasma reactivation after allogeneic stem cell transplantation using fluorescence resonance energy transfer hybridization probes. Journal of Clinical Microbiology. 2000;38(8):2929-32. [DOI:10.1128/JCM.38.8.2929-2932.2000] [PMID] [PMCID]
15. Ranucci D, Battisti E, Veronesi F, Diaferia M, Morganti G, Branciari R, Ferroglio E, Valiani A, Chiesa F. Absence of viable Toxoplasma gondii in artisanal raw-milk ewe cheese derived from naturally infected animals. Microorganisms. 2020;8(1):143. [DOI:10.3390/microorganisms8010143] [PMID] [PMCID]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.