دوره 1، شماره 1 - ( 9-1400 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 28-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradzadeh F, Haj-Esmaili M R, Rahimi E, Shakerian A. A Study of Salmonella in traditional and industrial eggs at Shahrekord during the 2021. Zoonosis 2021; 1 (1) :23-28
URL: http://zoonosis.ir/article-1-33-fa.html
مرادزاده فاروق، حاج اسماعیلی محمدرضا، رحیمی ابراهیم، شاکریان امیر. بررسی میزان آلودگی تخم مرغ های بومی و صنعتی به سالمونلا در شهرکرد 1400. مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1400; 1 (1) :23-28

URL: http://zoonosis.ir/article-1-33-fa.html


دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
چکیده:   (919 مشاهده)
سالمونلا یکی از مهمترین باکتری‏های بیماری­زای مشترک بین انسان و دام است که می­تواند موجب گاستروآنتریت و مسمومیت های غذایی در انسان شود. موارد پراکنده عفونت ناشی از سالمونلا انتریتیدیس در پی مصرف تخم­مرغ بروز می‏کند که از آن به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی یاد کرده‏اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی تخم­مرغ‏های محلی و صنعتی عرضه شده در شهرکرد به باکتری سالمونلا انجام شد. در این مطالعه، تخم­مرغ­های سطح شهرکرد از نظر آلودگی سالمونلایی مورد مطالعه قرار گرفتند. تعداد 10 تخم­مرغ از فروشگاه­های سطح شهر خریداری شد، که از این تعداد 5 عدد محلی و 5 عدد صنعتی بود. جهت بررسی آلودگی تخم­مرغ ها، هم پوسته و هم محتویات آن به روش استاندارد کشت داده شده اند. از مجموع 10 تخم­مرغ بررسی شده (5 عدد بومی و 5 عدد صنعتی)، یک عدد از تخم مرغ های بومی، تست سالمونلا آن مثبت شد که هم پوسته و هم محتویات آن به باکتری سالمونلا آلوده بود. براساس نتایج این مطالعه و با توجه به محدود بودن آزمایش میزان آلودگی تخم مرغ های محلی عرضه شده در شهرکرد معادل بیست درصد می­باشد که این میزان در مقایسه با نتایج بدست آمده از آزمایشات مشابه نسبت به سایر استان ها بالاتر از حد معمول است. با توجه به آلودگی سالمونلایی در تخم­مرغ های محلی پختن مناسب آنها قبل از مصرف بسیار ضروری است.
واژه‌های کلیدی: تخم‌مرغ، سالمونلا، گاستروآنتریت
متن کامل [PDF 372 kb]   (248 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (107 مشاهده)  
مرور کتاب: گزارش کوتاه |
دریافت: 1400/11/10 | پذیرش: 1400/7/1 | انتشار: 1400/7/1

فهرست منابع
1. Rezaee R, Mohammadi S, Faizee S, dehestani athar S. A Study of Salmonella Spp. Contamination of Eggs in Sanandaj in 2017. Zanko J Med Sci. 2018; 19 (61) :43-49
2. Trepka MJ, Archer JR, Altekruse SF, Proctor ME, Davis JP. An increase in sporadic and outbreak-associated Salmonella enteritidis infections in Wisconsin: the role of eggs. J Infect Dis. 1999; 180 (4): 1214-1219. [DOI:10.1086/314984] [PMID]
3. Binkin N, Scuderi G, Novaco F, Giovanardi GL, Paganelli G, Ferrari G, et al. Egg-related salmonella enteritidis, Italy, 1991. Epidemiol Infec. 1993; 110 (2): 227-237 [DOI:10.1017/S095026880006814X] [PMID] [PMCID]
4. Morse DL, Birkhead GS, Guardino J, Kondracki SF, Guzewich JJ. Outbreak and sporadic egg-associated cases of Salmonella enteritidis: New York's experience. Am J Public Health. 1994; 84 (5): 859-860 [DOI:10.2105/AJPH.84.5.859] [PMID] [PMCID]
5. Braden CR. Salmonella enterica serotype Enteritidis and eggs: a national epidemic in the United States. Clin Infect Dis. 2006; 43 (4): 512-517 [DOI:10.1086/505973] [PMID]
6. Jamshidi AA. Determination of the incidence of Salmonella contamination of eggs being consumed in Shiraz. Journal of Babol University of Medical Sciences. 1999; 5 (2): 25-21.
7. Oboodi B, Farboud A, Masoudi M, Pourabbas B, Alborzi A, Karimi A. Salmonella contamination of industrial and non-industrial produced eggs in Shiraz. Iranian Journal of Infectious Diseases & Tropical Medicine. 2001; 14(6): 43-40. [Persian]
8. Javadmanesh A, Mousavi Z, Tanhaeian A, Azghandi M. Comparison of antimicrobial activity of thanatin peptide with cinnamon and oregano essential oils on some pathogenic bacteria. Veterinary Researches & Biological Products. 2020; 33 (1): 47-53.
9. Namaei M, Ziaee M, Ghannad Kafi M. Prevalence of salmonella contamination in locally (non-industrially) produced eggs in Birjand (2006). J Birjand Univ Med Sci. 2009; 16 (2) :37-41
10. Azizpour A. A Study of Salmonella Spp. Contamination Rate of Eggs and Assessment of their Antibiotic Resistance Pattern in Ardabil, Iran. Qom Univ Med Sci J. 2020; 14 (1) :38-50 [DOI:10.29252/qums.14.1.38]
11. Abodi B, Mazbod A, Mashoudi M, Pourabbas Tahvildari B, Alborzi B, Karimi A. Evaluation of salmonella contamination of chicken and egg in Shiraz. Iran J Infect Dis Trop Med 2000;6(14):40-3.
12. Doulat A, Mahzounieh M R, shams N, Etemadfar L. Prevalence and Comparison of Salmonella Serotypes in Indigenous and Industrial Chicken Eggs Collected from Khorramabad Using Culture and PCR Methods. Iran J Med Microbiol. 2018; 12 (2) :88-95. [DOI:10.30699/ijmm.12.88]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb