دوره 2، شماره 1 - ( 3-1401 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، Parisa_behshood@yahoo.com
چکیده:   (441 مشاهده)
اشریشیاکلی مولد توکسین شیگا یک پاتوژن مهم در بیماری­های ناشی از غذا می­باشد و تاکنون چندین همه‌گیری ناشی از غذا در سراسر جهان را مرتبط با این باکتری دانسته‌اند. آلودگی با این ارگانیسم باعث اسهال آبکی و خونی می­شود. در این مطالعه تعداد 400 نمونه ماهی و میگو در استان بوشهر تهیه گردید و با انجام آزمایش­های میکروبیولوژی و مولکولی وجود اشریشیاکلی تائید گردید و در حضور زوج پرایمرهای اختصاصی فراوانی ژن­های stx1 ، stx2 و eaeA مورد بررسی قرار گرفت. در نمونه‌هایی که به‌ صورت بسته‌بندی مورد بررسی قرار گرفتند، باکتری اشریشیا کلی جدا نگردید اما در نمونه­های غیر بسته‌بندی از تعداد 200 نمونه ماهی مورد بررسی در 35 نمونه (5/17‌درصد) اشریشیا کلی جداسازی گردید و از 50 نمونه میگوی مورد بررسی در 10 نمونه (20‌درصد) اشریشیاکلی جداسازی گردید. پس از انجام آزمون Multiplex PCR در حضور پرایمرهای اختصاصی، در ایزوله­های جداشده از ماهی باند­های مربوط به ژن­های stx1 ، stx2 و eaeA به ‌تنهایی در هیچ نمونه­ایی یافت نشد. در دو ایزوله (20‌درصد) باند مربوط به ژن­های stx1 و eaeA و در یک ایزوله (10‌درصد) باند مربوط به ژن­های stx1 ، stx2 و eaeA مشاهده گردید، درصورتی‌که در ایزوله­های اشریشیاکلی جداشده از میگو، تنها در یک نمونه (33/33‌درصد) ژن stx1 مشاهده گردید. در این تحقیق مشخص گردید که فراوانی ژن stx1 از ژن stx2 بیشتر می­باشد. به‌این‌ترتیب می­توان بیان نمود که الگوی ژنتیکی غالب stx1 می­باشد.
متن کامل [PDF 607 kb]   (186 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (32 مشاهده)  
مرور کتاب: پژوهشی اصیل |
دریافت: 1401/3/7 | پذیرش: 1401/3/31 | انتشار: 1401/3/30

فهرست منابع
1. Xia X, Meng J, McDermott PF, Ayers S, Blickenstaff K, Tran TT, Abbott J, Zheng J, Zhao S. Presence and characterization of Shiga toxin-producing Escherichia coli and other potentially diarrheagenic E. coli strains in retail meats. Applied and environmental microbiology. 2010;76(6):1709-17. [DOI:10.1128/AEM.01968-09] [PMID] [PMCID]
2. Mora A, Blanco M, Blanco JE, Dahbi G, López C, Justel P, Alonso MP, Echeita A, Bernárdez MI, González EA, Blanco J. Serotypes, virulence genes and intimin types of Shiga toxin (verocytotoxin)-producing Escherichia coli isolates from minced beef in Lugo (Spain) from 1995 through 2003. Bmc Microbiology. 2007;7(1):1-9. [DOI:10.1186/1471-2180-7-13] [PMID] [PMCID]
3. Wang J, Zhang H, Allen RD. Overexpression of an Arabidopsis peroxisomal ascorbate peroxidase gene in tobacco increases protection against oxidative stress. Plant and Cell Physiology. 1999;40(7):725-32. [DOI:10.1093/oxfordjournals.pcp.a029599] [PMID]
4. Ali, MY, Rahman MT, Islam MA, Choudhury KA and Rahman MA. Characteristics of E. coli isolates of human and animal origin. Progressive Agriculture. 1998:9: 221-24
5. Adwan K, Abu-Hasan N, Essawi T, Bdir M. Isolation and characterisation of Shiga toxigenic Escherichia coli strains from northern Palestine. Journal of medical microbiology. 2002;51(4):332-5. [DOI:10.1099/0022-1317-51-4-332] [PMID]
6. Goldwater PN, Bettelheim KA. Treatment of enterohemorrhagic Escherichia coli (EHEC) infection and hemolytic uremic syndrome (HUS). BMC medicine. 2012;10(1):1-8. [DOI:10.1186/1741-7015-10-12] [PMID] [PMCID]
7. Kerrn MB, Klemmensen N, Frimodt-Moller F. Susceptibility of Danish Escherichia coli strains isolated from urinary tract infections and bacteraemia, and distribution of sul genes conferring sulphonamide resistance. Journal of Antimicrobial Chemotherapy. 2002;50:513-6. [DOI:10.1093/jac/dkf164] [PMID]
8. Heiman KE, Mody RK, Johnson SD, Griffin PM, Gould LH. Escherichia coli O157 outbreaks in the United States, 2003-2012. Emerging infectious diseases. 2015;21(8):1293 [DOI:10.3201/eid2108.141364] [PMID] [PMCID]
9. Bakhtiari S, Mahmoudi H, Seftjani SK, Amirzargar MA, Ghiasvand S, Ghaffari ME, Adabi M. Antibiotic resistance pattern and phylogenetic groups of the uropathogenic Escherichia coli isolates from urinary tract infections in Hamedan, west of Iran. Iranian Journal of Microbiology. 2020;12(5):388.. [DOI:10.18502/ijm.v12i5.4598] [PMID] [PMCID]
10. Karmali MA. Infection by verocytotoxin-producing Escherichia coli. Clinical microbiology reviews. 1989;2(1):15-38. [DOI:10.1128/CMR.2.1.15] [PMID] [PMCID]
11. Ziauddini A H, Gholami-Ahangaran M, Ahmadi-Dastgerd A I. Detection of virulence genes of intimin, hemolysin and shigatoxin in Escherichia coli isolated from Pscittacin. NCMBJ. 2020; 10 (38) :61-68
12. Ostroff SM, Griffin PM, Tauxe RV, Shipman LD, Greene KD, Wells JG, LEWIS JH, Blake PA, Kobayashi JM. A statewide outbreak of Escherichia coli 0157: H7 infections in Washington State. American Journal of Epidemiology.1990 1;132(2):239-47. [DOI:10.1093/oxfordjournals.aje.a115653] [PMID]
13. Gupta B, Ghatak S, Gill JP. Incidence and virulence properties of E. coli isolated from fresh fish and ready-to-eat fish products. Veterinary World. 2013;6(1). [DOI:10.5455/vetworld.2013.5-9]
14. Barkocy-Gallagher GA, Edwards KK, Nou X, Bosilevac JM, Arthur TM, Shackelford SD, Koohmaraie M. Methods for recovering Escherichia coli O157: H7 from cattle fecal, hide, and carcass samples: sensitivity and improvements. Journal of food protection. 2005;68(11):2264-8. [DOI:10.4315/0362-028X-68.11.2264] [PMID]
15. Kargar M, Dianati P, Homayoon M, Jamali H. Isolation, characterization and antibiotic resistance of shiga toxin-producing Escherichia coli in hamburger and evolution of virulence genes stx1, stx2, eaeA and hly by multiplex PCR. Journal of Fasa University of Medical Sciences. 2013;3(3):208-14.
16. Sanath Kumar H, Otta SK, Karunasagar I, Karunasagar I. Detection of Shiga‐toxigenic Escherichia coli (STEC) in fresh seafood and meat marketed in Mangalore, India by PCR. Letters in Applied Microbiology. 2001 Nov 6;33(5):334-8. [DOI:10.1046/j.1472-765X.2001.01007.x] [PMID]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.