دوره 2، شماره 1 - ( 3-1401 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 55-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، Parisa_behshood@yahoo.com
چکیده:   (520 مشاهده)
باکتریوسین­های تولید شده توسط باکتری­ها خاصیت ضد میکروبی دارند و برای نگهداری غذا به کار می‌روند. در مطالعات‌ اخیر توجه ویژه‌ای به این باکتری‌ها جهت بهره‌گیری از آن‌ها به‌عنوان نگهدارنده‌های مواد غذایی معطوف شده است. در این مطالعه تعداد 100 نمونه گوشت مرغ، پس از جداسازی باکتری و تشخیص قطعی در حضور پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن‌های انتروسین مورد بررسی قرار گرفتند. ژن مربوط به انتروسین A در 17 ایزوله (07/32 درصد)، ژن مربوط به انتروسین P در 16 ایزوله (18/30 درصد)، ژن مربوط به انتروسین As-48 در 11 ایزوله )21 درصد) بود. وجود هم ‌زمان چند ژن با همدیگر در 10 ایزوله (86/18 درصد) مشاهده‌گردید به طوری که ژن مربوط به انتروسین‌های  Aو P در 3 ایزوله (43/9 درصد)، ژن مربوط به انتروسینهای A و As48 در 2 ایزوله )77/3 درصد)، ژن مربوط به انتروسین‌های A، P و As48 در 3 ایزوله (66/5 درصد) مشاهده گردید. با توجه به حضور تعداد نسبتاً زیادی از ژن‌های انتروسین در ایزوله‌های انتروکوکوس فکالیس جداشده از گوشت مرغ، انجام تحقیقات جهت بررسی خواص ضد میکروبی انتروسینهای تولید شده توسط این باکتری ضروری به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 621 kb]   (173 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (30 مشاهده)  
مرور کتاب: پژوهشی اصیل |
دریافت: 1401/2/22 | پذیرش: 1401/3/29 | انتشار: 1401/3/30

فهرست منابع
1. Christopher LP, Kapatral V, Vaisvil B, Emel G, Deveaux LC. Draft Genome Sequence of a New Homofermentative, Lactic Acid-Producing Enterococcus faecalis Isolate, CBRD01. Genome Announcements. 2014;2(2):e00147-14. [DOI:10.1128/genomeA.00147-14] [PMID] [PMCID]
2. Zarzecka U, Zadernowska A, Chajęcka-Wierzchowska W. Effects of osmotic and high pressure stress on expression of virulence factors among Enterococcus spp. isolated from food of animal origin. Food Microbiology. 2022;102:103900. [DOI:10.1016/j.fm.2021.103900] [PMID]
3. Manson AL, Van Tyne D, Straub TJ, Clock S, Crupain M, Rangan U, et al. Chicken meat-associated enterococci. Influence of agricultural antibiotic use and connection to the clinic. 2019;85(22):e01559-19. [DOI:10.1128/AEM.01559-19] [PMID] [PMCID]
4. Todd EW. A Comparative Serological Study of Streptolysins Derived from Human and from Animal Infections, with Notes on Pneumococcal Haemolysin, Tetanolysin and Staphylococcus Toxin. Journal of Pathology and Bacteriology. 1934;39:299-321. [DOI:10.1002/path.1700390207]
5. Ho PL, Tse CW, Mak GC, Chow KH, Ng TK. Community-acquired methicillin-resistant Staphylococcus aureus arrives in Hong Kong. Journal of Antimicrobial Chemotherapy. 2004;54(4):845-6. [DOI:10.1093/jac/dkh426] [PMID]
6. Weinstein RA, Hayden MK. Insights into the epidemiology and control of infection with vancomycin-resistant enterococci. Clinical infectious diseases. 2000;31(4):1058-65.. [DOI:10.1086/318126] [PMID]
7. Salehi M, Hatami Z. Molecular Occurrence of Enterocin A Gene among Enterococcus faecium Strains Isolated from Gastro-Intestinal Tract and Antimicrobial Effect of this Bacteriocin Against Clinical Pathogens. Iranian Journal of Medical Microbiology. 2014;8(1):18-26.
8. Franz CM, Stiles ME, Schleifer KH, Holzapfel WH. Enterococci in foods-a conundrum for food safety. International journal of food microbiology. 2003;88(2-3):105-22. [DOI:10.1016/S0168-1605(03)00174-0]
9. Feizabadi MM, Maleknejad P, Asgharzadeh A, Asadi S, Shokrzadeh L, Sayadi S. Prevalence of aminoglycoside-modifying enzymes genes among isolates of Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium in Iran. Microbial Drug Resistance. 2006;12(4):265-8. [DOI:10.1089/mdr.2006.12.265] [PMID]
10. Franz CM, Van Belkum MJ, Holzapfel WH, Abriouel H, Gálvez A. Diversity of enterococcal bacteriocins and their grouping in a new classification scheme. FEMS microbiology reviews. 2007;31(3):293-310. [DOI:10.1111/j.1574-6976.2007.00064.x] [PMID]
11. Yousefi L, Ehsani M, Fazeli M, Mojgani N, Ezatpanah H. Characterization of enterocin-like substances produced by two strains of Enterococci isolated from ewe's and goat's milks. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2011;6(1):33-42.
12. Vuyst LD, Vandamme EJ. Lactic acid bacteria and bacteriocins: their practical importance. InBacteriocins of lactic acid bacteria 1994 (pp. 1-11). Springer, Boston, MA. [DOI:10.1007/978-1-4615-2668-1_1]
13. Pandey N, Malik RK, Kaushik JK, Singroha G. Gassericin A: a circular bacteriocin produced by lactic acid bacteria Lactobacillus gasseri. World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2013;29(11):1977-87. [DOI:10.1007/s11274-013-1368-3] [PMID]
14. Mirhosseini M. Identification of bacteriocin producing Enterococcus in dairy products by PCR. Iranian Journal of Biology. 2012:351-357.
15. Frank JA, Reich CI, Sharma S, Weisbaum JS, Wilson BA, Olsen GJ. Critical evaluation of two primers commonly used for amplification of bacterial 16S rRNA genes. Applied and environmental microbiology. 2008;74(8):2461-70. [DOI:10.1128/AEM.02272-07] [PMID] [PMCID]
16. Karimian H, Tajbakhsh E, rahimi E. Prevalence of antibiotic resistance genes in Entrococcus faecalis isolated from meat in Shahrekord. Journal of Food Microbiology. 2018;5(3):1-9.
17. Salah R, Dar-Odeh N, Abu Hammad O, Shehabi AA. Prevalence of putative virulence factors and antimicrobial susceptibility of Enterococcus faecalis isolates from patients with dental Diseases. BMC oral Health. 2008;8(1):1-7. [DOI:10.1186/1472-6831-8-17] [PMID] [PMCID]
18. Messi P, Guerrieri E, De Niederhaeusern S, Sabia C, Bondi M. Vancomycin-resistant enterococci (VRE) in meat and environmental samples. International journal of food microbiology. 2006;107(2):218-22. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2005.08.026] [PMID]
19. Yousefi L, Ehsani M, Fazeli M, Mojgani N, Ezatpanah H. Characterization of enterocin-like substances produced by two strains of Enterococci isolated from ewe's and goat's milks. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2011;6(1):33-42.
20. Aymerich T, Holo H, Håvarstein LS, Hugas M, Garriga M, Nes IF. Biochemical and genetic characterization of enterocin A from Enterococcus faecium, a new antilisterial bacteriocin in the pediocin family of bacteriocins. Applied and Environmental Microbiology. 1996;62(5):1676-82. [DOI:10.1128/aem.62.5.1676-1682.1996] [PMID] [PMCID]
21. Özdemir GB, Oryaşın E, Bıyık HH, Özteber M, Bozdoğan B. Phenotypic and genotypic characterization of bacteriocins in enterococcal isolates of different sources. Indian journal of microbiology. 2011;51(2):182-7. [DOI:10.1007/s12088-011-0143-0] [PMID] [PMCID]
22. Pangallo D, Harichová J, Karelová E, Drahovská H, Chovanová K, Ferianc P, Turna J, Timko J. Molecular investigation of enterococci isolated from different environmental sources. Biologia. 2004;59(6):829-37.
23. Strompfová V, Lauková A, Simonová M, Marciňáková M. Occurrence of the structural enterocin A, P, B, L50B genes in enterococci of different origin. Veterinary Microbiology. 2008;132(3-4):293-301. [DOI:10.1016/j.vetmic.2008.05.001] [PMID]
24. Sparo MD, Jones DG, Sánchez Bruni SF. In vitro efficacy of the novel peptide CECT7121 against bacteria isolated from mastitic dairy cattle. Letters in applied microbiology. 2009;48(2):187-92. [DOI:10.1111/j.1472-765X.2008.02507.x] [PMID]
25. Mirhosseini M, Nahvi I, Emtiazi G, Tavasoli M. Culture-dependent and culture-independent qualitative analysis of dairy products for bacteriocin production by lactic acid bacteria. World Applied Sciences Journal. 2008;5(1):20-4.
26. Hassan M, Brede DA, Diep DB, Nes IF, Lotfipour F, Hojabri Z. Efficient inactivation of multi-antibiotics resistant nosocomial enterococci by purified hiracin bacteriocin. Advanced pharmaceutical bulletin. 2015;5(3):393. [DOI:10.15171/apb.2015.054] [PMID] [PMCID]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.