%0 Journal Article %A Ahmadi, Hamid %A Shafizade, Abdolreza %T Rainbow trout contamination to Salmonella in 2020 in Charmahal Bakhtiyari province %J Zoonosis %V 1 %N 1 %U http://zoonosis.ir/article-1-32-fa.html %R %D 2021 %K Salmonella, Rainbow trout, Chaharmahal Va Bakhtiyari, %X امروزه با توجه به اینکه باکتری سالمونلا از عوامل بیماری های ناشی از غذا بوده در جهان صدها میلیون انسان به بیماری های قابل انتقال از طریق غذا و آب مبتلا می شوند، لذا تولید مواد غذایی بدون آلودگی به این باکتری ها از دغدغه های همیشگی در صنعت تولید غذا بوده است. در این مطالعه جمعا 80 نمونه ماهی از گونه ی قزل آلای رنگین کمان در سال 1399 از استخر های پرورش ماهی قزل آلای استان چهارمحال و بختیاری به صورت تصادفی انتخاب گردید. همه ی نمونه ها جهت جداسازی باکتری سالمونلا با استفاده از محیط کشت غنی کننده و انتخابی آزمایش شدند. از بین 80 نمونه ماهی قزل آلای رنگین کمان اخذ شده تعداد 5 نمونه ی مشکوک مشاهده گردید که پس از انجام تست های تاییدی تنها 3 نمونه تایید شد بدین صورت که از مجموع 80 نمونه تعداد 3 نمونه آلوده به گونه ی سالمونلا تایید گردید (75/3 درصد). به نظر می رسد آلودگی به سالمونلا در ماهی قزل آلا در سطح کمی می باشد ولی همچنان احتمال انتقال آلودگی از این منبع غذایی به انسان وجود دارد و این روند همچنان نیاز به توجه بیشتر دارد . همچنین روش های کشت باکتری ها روش مناسبی برای تشخیص وجود سالمونلا می باشد و می توان برای اطمینان و انجام تست تاییدی علاوه بر روش های تایید شیمیایی و سرولوژیکی از روش های دیگر همچون PCR نیز استفاده کرد. %> http://zoonosis.ir/article-1-32-fa.pdf %P 9-16 %& 9 %! %9 Original Article %L A-10-160-2 %+ Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran %G eng %@ 2820-9982 %[ 2021