@ARTICLE{Asghari, author = {Asghari, Saed and Faghani, Mostafa and Shakerian, Amir and }, title = {Evaluation of Staphylococcus aureus in frozen shrimp and farmed shrimp samples in Hormozgan}, volume = {1}, number = {1}, abstract ={استافیلوکوکوس اورئوس از مهمترین باکتری­های بیماری­زا موجود در غذاهای دریایی است که باعـث مسـمومیت غـذایی می­شود و آنتروتوکســـین تولیـــدی، یکـــی از عوامـــل گاستروآنتریت بعد از مصرف مواد غذائی شامل میگو و سایر آبزیان می­باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان شیوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه­های ارجاعی به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان می­باشد. بدین منظور از 10 سردخانه متعلق به استان هرمزگان شهرستان بندرعباس نمونه­گیری بصورت تصادفی بعمل آمد و سنجش حضور یا عدم حضور باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به روش کشت باکتریایی در انواع نمونه میگوی دریایی و پرورشی منجمد انجام شد. از بین 100 نمونه از لحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، نمونه­ی مثبتی مشاهده نشد و همه­ی نمونه­ها منفی بود. با توجه به احتمال حضور استافیلوکوکوس اورئوس در میگو، لازم است استانداردهای کنترل کیفی توسط دامپزشکی، بهداشت و شیلات اعمال شود و صید، پرورش، تهیه، انجماد و حمل فرآورده­های دریایی به دقت نظارت شود و از سلامت کارگران اطمینان حاصل شود. نتایج این مطالعه نشان می­دهد که بیماری­های قابل انتقال از طریق مواد غذایی با رعایت ضوابط بهداشتی قابل کنترل می­باشند }, URL = {http://zoonosis.ir/article-1-31-fa.html}, eprint = {http://zoonosis.ir/article-1-31-fa.pdf}, journal = {Zoonosis}, doi = {}, year = {2021} }