TY - JOUR T1 - Determination of molecular properties of Salmonella isolates isolated from red meat in Shahrekord, Iran TT - تعیین خصوصیات مولکولی ایزوله‌های سالمونلای جداشده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد JF - zoonosis JO - zoonosis VL - 2 IS - 1 UR - http://zoonosis.ir/article-1-37-fa.html Y1 - 2022 SP - 18 EP - 25 KW - Salmonella KW - sefA gene KW - spvA gene KW - inv A gene KW - stn gene KW - red meatt N2 - سالمونلاها برخلاف اعضای دیگر خانواده انتروباکتریاسه انگل اختیاری درون‌ سلولی بوده و همه آن‌ها بالقوه بیماری‌زا هستند. این باکتری‌ها به‌سادگی به روش‌های مستقیم یا غیرمستقیم از حیوان، حیوان به انسان و انسان به انسان منتقل می‌شوند. این مطالعه به‌منظور بررسی خصوصیات مولکولی ایزوله‌های سالمونلا انتریتیدیس در گوشت قرمز عرضه ‌شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد انجام شد، که به این منظور 300 نمونه گوشت قرمز جمع‌آوری شد، پس از انجام آزمون‌های میکروبی از هر نمونه DNA ژنومی استخراج و با روش PCR آزمایش گردید. نتایج نشان داد که از 300 نمونه مورد بررسی 135 نمونه از نظر وجود گونه‌های سالمونلا مثبت بوده‌اند که در بررسی‌های بیوشیمیایی و مولکولی 37 مورد سالمونلا انتریتیدیس تشخیص داده شد. در تحقیق حاضر از 37 ایزوله سالمونلا انتریتیدیس مورد بررسی ژن‌های inv A و stn در تمامی موارد (100درصد)، spvA در28 ایزوله (67/75 درصد) و ژن sefA در 20 ایزوله (54 درصد) برآورد گردید. با توجه به نتایج حاصل، اعمال نظارت­ها و آزمون­های میکروبی دوره ای و تدابیر بیشتر از سمت مسئولین اداره دامپزشکی استان به منظور کاهش میزان آلودگی میکروبی بسیار حائز اهمیت است. M3 ER -