RT - Journal Article T1 - Investigating the frequency of contamination with Total Count, Escherichia coli, Salmonella and Staphylococcus aureus in frozen, fresh, minced meat and eggs supplied in Karaj city. JF - zoonosis YR - 2022 JO - zoonosis VO - 2 IS - 2 UR - http://zoonosis.ir/article-1-45-fa.html SP - 13 EP - 20 K1 - Total Count K1 - Escherichia coli K1 - Salmonella K1 - Staphylococcus aureus K1 - Karaj AB - گوشت و تخم مرغ از جمله مواد غذایی هستند که به لحاظ دارا بودن اسیدآمینه­های ضروری، اسیدهای چرب اشباع، غیراشباع و مواد معدنی جزء نیازهای طبیعی روزانه بدن محسوب می­شوند. اما آلودگی به میکروارگانیسم­های پاتوژن می­تواند مخاطراتی را برای مصرف­کنندگان به وجود بیاورد که سبب وقوع اپیدمی­هایی گردد؛ لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان آلودگی به توتال کانت، اشرشیاکلی، سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت منجمد، تازه، چرخ شده و تخم­مرغ می­باشد. تعداد 200 نمونه مواد غذایی که از هر کدام 50 نمونه را از مراکز عرضه موجود در شهرستان کرج، اخذ و به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی انتقال داده و آزمایش­های مربوط به سالمونلا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و کلی­فرم را روی آن­ها انجام گرفت. سطح معنی­ داری p <00/05 در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان آلودگی به میکروارگانیسم­ های استافیلوکوکوس، اشرشیاکلی، سالمونلا و کلی­فرم مربوط به گوشت چرخ­شده بود که به ترتیب 14 درصد نمونه ­ها 100 درصد آلودگی به استافیلوکوکوس، 14 درصد سالمونلا، 12 درصد اشرشیاکلی و 100 درصد آلودگی کلی­فرمی داشت و تخم­مرغ در بین مواد غذایی آزمایش شده کمترین میزان آلودگی را داشت. با توجه به میزان آلودگی بالا در گوشت چرخ­شده به تمام میکروارگانیسم­های مورد آزمایش، لذا باید از تهیه این محصول در مراکز عرضه غیرمجاز خودداری و این محصول را درمراکز عرضه­ که تاییدیه دامپزشکی دارند تهیه کرد. LA eng UL http://zoonosis.ir/article-1-45-fa.html M3 ER -