Zoonosis
مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان
Zoonosis
Medical Sciences
http://zoonosis.ir
1
admin
2820-9982
2820-9990
38590
fa
jalali
1400
9
1
gregorian
2021
12
1
1
1
online
1
fulltext
fa
بررسی میزان آلودگی تخم مرغ های بومی و صنعتی به سالمونلا در شهرکرد 1400
A Study of Salmonella in traditional and industrial eggs at Shahrekord during the 2021
گزارش کوتاه
Short Communication
<a name="_Hlk95815061"><em><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">سالمونلا</span></span></em></a><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;"> یکی از مهمترین باکتری‏های بیماری</span></span><strong><span dir="LTR"><span style="color:black;">­</span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">زای مشترک بین انسان و دام است که می</span></span><strong><span dir="LTR"><span style="color:black;">­</span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">تواند موجب گاستروآنتریت و مسمومیت های غذایی در انسان شود. موارد پراکنده عفونت ناشی از</span></span> <em><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">سالمونلا انتریتیدیس</span></span></em> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">در پی مصرف تخم­مرغ بروز می‏کند که از آن به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی یاد کرده‏اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی تخم­مرغ‏های محلی و صنعتی عرضه شده در شهرکرد به باکتری <em>سالمونلا</em> انجام شد</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">. </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">در</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">این مطالعه، تخم­مرغ­های سطح شهرکرد از نظر آلودگی سالمونلایی مورد مطالعه قرار گرفتند.</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">تعداد 10 تخم­مرغ از فروشگاه</span></span><strong><span dir="LTR"><span style="color:black;">­</span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">های سطح شهر خریداری شد، که از این تعداد 5 عدد محلی و 5 عدد صنعتی بود.</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">جهت بررسی آلودگی تخم­مرغ ها، هم پوسته و هم محتویات آن به روش استاندارد کشت داده شده اند. از مجموع 10 تخم­مرغ بررسی شده (5 عدد بومی و 5 عدد صنعتی)</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;">،</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;"> یک عدد از تخم مرغ های بومی، تست <em>سالمونلا</em> آن مثبت شد که هم پوسته و هم محتویات آن به باکتری <em>سالمونلا</em> آلوده بود. براساس نتایج این مطالعه و با توجه به محدود بودن آزمایش میزان آلودگی تخم مرغ های محلی عرضه شده در شهرکرد معادل بیست درصد می­باشد که این میزان در مقایسه با نتایج بدست آمده از آزمایشات مشابه نسبت به سایر استان ها بالاتر از حد معمول است. با توجه به آلودگی سالمونلایی در تخم­مرغ های محلی پختن مناسب آنها قبل از مصرف بسیار ضروری است.</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;"></span></span>
<em>Salmonella</em> is one of the most important pathogenic bacteria common between humans and animals that can cause gastroenteritis and food poisoning in humans. Sporadic cases of <em>Salmonella enteritidis</em> infection occur after egg consumption, which has been described as a public health problem. This study aimed to determine the level of <em>Salmonella</em> contamination of traditional and industrial eggs in Shahrekord. In this study, eggs in Shahrekord were studied for Salmonella contamination. Ten eggs were purchased from stores in the city, of which 5 were traditional, and 5 were industrial. To investigate the contamination of eggs, both the shell and its contents were cultured by standard methods. Out of 10 eggs examined (5 traditional and 5 industrial), one of the traditional eggs tested positive for <em>Salmonella</em> (both the shell and its contents were infected with <em>Salmonella</em>). Based on these results and due to the limited test, the rate of contamination of traditional eggs supplied in Shahrekord is equal to twenty percent. This rate is higher than usual compared to the results of similar experiments compared to other provinces. Due to the <em>Salmonella</em> infection in traditional eggs, it is essential to cook them properly before consumption.
تخممرغ, سالمونلا, گاستروآنتریت
Egg, Salmonella, Gastroenteritis
23
28
http://zoonosis.ir/browse.php?a_code=A-10-166-1&slc_lang=fa&sid=1
Farough
Moradzadeh
فاروق
مرادزاده
malek.farough.moradzadeh@gmail.com
1003194753284600140
1003194753284600140
No
Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
Mohammad Reza
Haj-Esmaili
محمدرضا
حاج اسماعیلی
1003194753284600141
1003194753284600141
Yes
Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
Ebrahim
Rahimi
ابراهیم
رحیمی
ebrahimrahimi55@yahoo.com
1003194753284600142
1003194753284600142
No
Research Center of Nutrition and Organic Products (RCNOP), Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
Amir
Shakerian
امیر
شاکریان
amshakerian@yahoo.com
1003194753284600143
1003194753284600143
No
Research Center of Nutrition and Organic Products (RCNOP), Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران