جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای استافیلوکوکوس اورئوس

سعید عسکری، دکتر مصطفی فغانی، دکتر امیر شاکریان،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

استافیلوکوکوس اورئوس از مهمترین باکتری­های بیماری­زا موجود در غذاهای دریایی است که باعـث مسـمومیت غـذایی می­شود و آنتروتوکســـین تولیـــدی، یکـــی از عوامـــل گاستروآنتریت بعد از مصرف مواد غذائی شامل میگو و سایر آبزیان می­باشد. هدف از انجام این مطالعه،  بررسی میزان شیوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه­های ارجاعی به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان می­باشد. بدین منظور از ۱۰ سردخانه متعلق به استان هرمزگان شهرستان بندرعباس نمونه­گیری بصورت تصادفی بعمل آمد و سنجش حضور یا عدم حضور باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به روش کشت باکتریایی در انواع نمونه میگوی دریایی و پرورشی منجمد انجام شد. از بین ۱۰۰ نمونه از لحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، نمونه­ی مثبتی مشاهده نشد و همه­ی نمونه­ها منفی بود. با توجه به احتمال حضور استافیلوکوکوس اورئوس در میگو، لازم است استانداردهای کنترل کیفی توسط دامپزشکی، بهداشت و شیلات اعمال شود و صید، پرورش، تهیه، انجماد و حمل فرآورده­های دریایی به دقت نظارت شود و از سلامت کارگران اطمینان حاصل شود. نتایج این مطالعه نشان می­دهد که بیماری­های قابل انتقال از طریق مواد غذایی با رعایت ضوابط بهداشتی قابل کنترل می­باشند
خانم فاطمه کیایی تنکابنی، دکتر ابراهیم رحیمی، دکتر نجمه واحد دهکردی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

میکروارگانیسم­های پاتوژن در مواد غذایی سبب بروز اپیدمی­ها خطرناکی می­شود و سلامت مصرف­کنندگان را مورد مخاطره قرار می­دهد. سالمونلا، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس پاتوژن­های غذایی هستند که وجود آن­ها سبب بروز اپیدمی­های ناشی از مواد غذایی می­شوند. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان شیوع آلودگی در شیرخام، آب­شرب، مرغ قطعه­بندی شده و مرغ کامل به اشرشیاکلی، سالمونلا، استافیلوکوکوس اورئوس، توتال کانت و کلی­فرم در شهرستان شهرری، تهران می­باشد. تعداد ۲۰۰ نمونه مواد غذایی شامل ۵۰ نمونه شیرخام، ۵۰ نمونه آب شرب، ۵۰ نمونه مرغ قطعه­بندی شده، و ۵۰ نمونه مرغ کامل، از مراکز عرضه در شهرستان شهر ری، جداسازی و در کنار فلاسک یخ جهت جلوگیری از آلودگی­های ثانویه به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی منتقل داده و از لحاظ بار میکروبی مورد ارزیابی قرار گرفتند. از نرم­افزار آماری SPSS نسخه ۲۶ و سطح معنی­داری P<۰/۰۵ در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که سالمونلا در شیر خام و آب­شرب منفی بود؛ در حالی که مرغ قطعه­بندی شده، ۱۴ درصد و مرغ کامل ۴ درصد آلودگی داشت. اشرشیاکلی در مرغ قطعه­بندی شده  b۰۵/±۱۰۴×۷/۸۷ بالا بود. در حالی که آب شرب­های مورد آزمایش، به سالمونلا، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس منفی بود، اما دارای آلودگی­های کلی­فرمی بود. با توجه به بالا بودن آلودگی در مواد غذایی آزمایش شده، لذا لازم است سیاست­هایی جهت نظارت بیشتر بر عرضه موادغذایی اتخاذ شود و در خصوص آب شرب و وجود کلی­فرم به میزان بالا، لازم است حتما آب­های شرب را قبل از نوشیدن، جوشاند تا مانع از ابتلا به بیماری­ها گاستروانتریت شد.

خانم منصوره فراهانی، دکتر ابراهیم رحیمی، خانم نجمه واحددهکردی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

گوشت و تخم مرغ از جمله مواد غذایی هستند که به لحاظ دارا بودن اسیدآمینه­های ضروری، اسیدهای چرب اشباع، غیراشباع و مواد معدنی جزء نیازهای طبیعی روزانه بدن محسوب می­شوند. اما آلودگی به میکروارگانیسم­های پاتوژن می­تواند مخاطراتی را برای مصرف­کنندگان به وجود بیاورد که سبب وقوع اپیدمی­هایی گردد؛ لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان آلودگی به توتال کانت، اشرشیاکلی، سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت منجمد، تازه، چرخ شده و تخم­مرغ می­باشد. تعداد ۲۰۰ نمونه مواد غذایی که از هر کدام ۵۰ نمونه را از مراکز عرضه موجود در شهرستان کرج، اخذ و به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی انتقال داده و آزمایش­های مربوط به سالمونلا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و کلی­فرم را روی آن­ها انجام گرفت. سطح معنی­ داری p <۰۰/۰۵ در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان آلودگی به میکروارگانیسم­ های استافیلوکوکوس، اشرشیاکلی، سالمونلا و کلی­فرم مربوط به گوشت چرخ­شده بود که به ترتیب ۱۴ درصد نمونه ­ها ۱۰۰ درصد آلودگی به استافیلوکوکوس، ۱۴ درصد سالمونلا، ۱۲ درصد اشرشیاکلی و ۱۰۰ درصد آلودگی کلی­فرمی داشت و تخم­مرغ در بین مواد غذایی آزمایش شده کمترین میزان آلودگی را داشت. با توجه به میزان آلودگی بالا در گوشت چرخ­شده به تمام میکروارگانیسم­های مورد آزمایش، لذا باید از تهیه این محصول در مراکز عرضه غیرمجاز خودداری و این محصول را درمراکز عرضه­ که تاییدیه دامپزشکی دارند تهیه کرد.

اقای امین معظمی گودرزی، دکتر امیر شاکریان،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

غذاهای آماده مصرف برای مصرف­کنندگان پر مشغله­ی امروزه راحت­تر می­باشند، اما مهم خطرات میکروبیولوژیکی است که متوجه مصرف­کنندگان می­شود؛ که یکی از این مخاطرات وجود استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه­های فلافل است. در همین راستا هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در فلافل­های صنعتی و سنتی شهرستان شهریار بود. ۱۰۰ نمونه فلافل شامل ۵۰ نمونه فلافل سنتی و ۵۰ نمونه فلافل صنعتی از مراکز عرضه این فرآورده به صورت تصادفی نمونه­گیری و در کنار فلاسک یخ به آزمایشگاه منتقل شدند. برای تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه­ها از محیط برد پارکر آگـار به روش کشت سـطحی کشت داده شد.­ بعـد از پایـــان انکوباســـیون در صـــورت رشـــد، باکتری­های با کلنی­های گرد و سیاه رنگ، جهت انجـام کشت تأییدی توسط آزمون­های بیوشیمایی مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت نمونه­های مثبت شمارش شدند. نتایج نشان داد که از ۵۰ نمونه فلافل سنتی ۳۸ مورد (۷۶ درصد) و از ۵۰ نمونه فلافل­های صنعتی ۱۴مورد (۲۸ درصد) به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند. با این حال توصیه می­شود از محصولات عرضه شده در دست­فروشی­های خیابانی و دوره­گردهای فاقد کارت سلامت اجتناب شود؛ چرا که سبب پیش آمدن و رخداد آلودگی­های ثانویه ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس می­گردند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb