Research code: A-10-163-1
Asghari S, Faghani M, Shakerian A. Evaluation of Staphylococcus aureus in frozen shrimp and farmed shrimp samples in Hormozgan. Zoonosis. 2021; 1 (1) :17-22
URL:
http://zoonosis.ir/article-1-31-fa.html
عسکری سعید، فغانی مصطفی، شاکریان امیر. بررسی میزان آلودگی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در انواع نمونه های میگو دریایی و پرورشی منجمد در استان هرمزگان. فصلنامه تخصصی بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1400; 1 (1) :22-17
URL: http://zoonosis.ir/article-1-31-fa.html
دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، saeedaskari100@yaho.com
چکیده: (210 مشاهده)
استافیلوکوکوس اورئوس از مهمترین باکتریهای بیماریزا موجود در غذاهای دریایی است که باعـث مسـمومیت غـذایی میشود و آنتروتوکســـین تولیـــدی، یکـــی از عوامـــل گاستروآنتریت بعد از مصرف مواد غذائی شامل میگو و سایر آبزیان میباشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان شیوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در نمونههای ارجاعی به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان میباشد. بدین منظور از 10 سردخانه متعلق به استان هرمزگان شهرستان بندرعباس نمونهگیری بصورت تصادفی بعمل آمد و سنجش حضور یا عدم حضور باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به روش کشت باکتریایی در انواع نمونه میگوی دریایی و پرورشی منجمد انجام شد. از بین 100 نمونه از لحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، نمونهی مثبتی مشاهده نشد و همهی نمونهها منفی بود. با توجه به احتمال حضور استافیلوکوکوس اورئوس در میگو، لازم است استانداردهای کنترل کیفی توسط دامپزشکی، بهداشت و شیلات اعمال شود و صید، پرورش، تهیه، انجماد و حمل فرآوردههای دریایی به دقت نظارت شود و از سلامت کارگران اطمینان حاصل شود. نتایج این مطالعه نشان میدهد که بیماریهای قابل انتقال از طریق مواد غذایی با رعایت ضوابط بهداشتی قابل کنترل میباشند
مرور کتاب:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بهداشت مواد غذايي و آبزيان دریافت: 1400/11/4 | پذیرش: 1400/9/30 | انتشار: 1400/9/30