دوره 1، شماره 1 - ( 9-1400 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 22-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: A-10-163-1

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asghari S, Faghani M, Shakerian A. Evaluation of Staphylococcus aureus in frozen shrimp and farmed shrimp samples in Hormozgan. Zoonosis 2021; 1 (1) :17-22
URL: http://zoonosis.ir/article-1-31-fa.html
عسکری سعید، فغانی مصطفی، شاکریان امیر. بررسی میزان آلودگی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در انواع نمونه های میگو دریایی و پرورشی منجمد در استان هرمزگان. مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1400; 1 (1) :17-22

URL: http://zoonosis.ir/article-1-31-fa.html


دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، saeedaskari100@yaho.com
چکیده:   (860 مشاهده)
استافیلوکوکوس اورئوس از مهمترین باکتری­های بیماری­زا موجود در غذاهای دریایی است که باعـث مسـمومیت غـذایی می­شود و آنتروتوکســـین تولیـــدی، یکـــی از عوامـــل گاستروآنتریت بعد از مصرف مواد غذائی شامل میگو و سایر آبزیان می­باشد. هدف از انجام این مطالعه،  بررسی میزان شیوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه­های ارجاعی به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان می­باشد. بدین منظور از 10 سردخانه متعلق به استان هرمزگان شهرستان بندرعباس نمونه­گیری بصورت تصادفی بعمل آمد و سنجش حضور یا عدم حضور باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به روش کشت باکتریایی در انواع نمونه میگوی دریایی و پرورشی منجمد انجام شد. از بین 100 نمونه از لحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، نمونه­ی مثبتی مشاهده نشد و همه­ی نمونه­ها منفی بود. با توجه به احتمال حضور استافیلوکوکوس اورئوس در میگو، لازم است استانداردهای کنترل کیفی توسط دامپزشکی، بهداشت و شیلات اعمال شود و صید، پرورش، تهیه، انجماد و حمل فرآورده­های دریایی به دقت نظارت شود و از سلامت کارگران اطمینان حاصل شود. نتایج این مطالعه نشان می­دهد که بیماری­های قابل انتقال از طریق مواد غذایی با رعایت ضوابط بهداشتی قابل کنترل می­باشند
متن کامل [PDF 375 kb]   (401 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (252 مشاهده)  
مرور کتاب: پژوهشی اصیل |
دریافت: 1400/11/4 | پذیرش: 1400/9/30 | انتشار: 1400/9/30

فهرست منابع
1. Shekarforoush SS, Razavi Rohani SM, Karim G, Kiaie SMM, Rokni N, Abbasvali M. Study on the overview on foodborne bacteria in food with animal origin in Iran; Part three: seafood. Food Hyg. 2013; 2 (8):15-32.
2. Hennekinne JA, De Buyser ML, Dragacci S. Staphylococcus aureus and its food poisoning toxins: characterization and outbreak investigation. FEMS Microbiol Rev. 2012;36(4):815-36. doi: 10.1111/j.1574-6976.2011.00311.x. [DOI:10.1111/j.1574-6976.2011.00311.x] [PMID]
3. Normanno G, Firinu A, Virgilio S, Mula G, Dambrosio A, Poggiu A, Decastelli L, Mioni R, Scuota S, Bolzoni G, Di Giannatale E, Salinetti AP, La Salandra G, Bartoli M, Zuccon F, Pirino T, Sias S, Parisi A, Quaglia NC, Celano GV. Coagulase-positive Staphylococci and Staphylococcus aureus in food products marketed in Italy. Int J Food Microbiol. 2005;98(1):73-9. doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2004.05.008. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2004.05.008] [PMID]
4. Le Loir Y, Baron F, Gautier M. Staphylococcus aureus and food poisoning. Genet Mol Res. 2003;2(1):63-76.
5. Tauxe RV. Emerging foodborne pathogens. Int J Food Microbiol. 2002;78(1-2):31-41. doi: 10.1016/s0168-1605(02)00232-5. [DOI:10.1016/S0168-1605(02)00232-5]
6. Nichols GL, Little CL, Mithani V, de Louvois J. The microbiological quality of cooked rice from restaurants and take-away premises in the United Kingdom. J Food Prot. 1999 Aug;62(8):877-82. doi: 10.4315/0362-028x-62.8.877. [DOI:10.4315/0362-028X-62.8.877] [PMID]
7. Adams M R, Moss, M. Food microbiology. Adam S. ed. 145-147 Royal society of chemistry, 2002, pressUK.
8. Albuquerque W F A, Macrae O V, Sousa G H F, Vieira, and R H S F Vieira. Multiple drug resistant Staphylococcus aureus strains isolated from a fish market and from fish handlers. Braz J Microbiol. 2007; 38:131-134. [DOI:10.1590/S1517-83822007000100027]
9. Atyah MA, Zamri-Saad M, Siti-Zahrah A. First report of methicillin-resistant Staphylococcus aureus from cage-cultured tilapia (Oreochromis niloticus). Vet Microbiol. 2010;144(3-4):502-4. doi: 10.1016/j.vetmic.2010.02.004. Epub 2010 Feb 10. [DOI:10.1016/j.vetmic.2010.02.004] [PMID]
10. Bean NH, Goulding JS, Lao C, Angulo FJ. Surveillance for foodborne-disease outbreaks--United States, 1988-1992. MMWR CDC Surveill Summ. 1996;45(5):1-66. [DOI:10.4315/0362-028X-60.10.1265] [PMID]
11. Gutiérrez D, Delgado S, Vázquez-Sánchez D, Martínez B, Cabo ML, Rodríguez A, Herrera JJ, García P. Incidence of Staphylococcus aureus and analysis of associated bacterial communities on food industry surfaces. Appl Environ Microbiol. 2012;78(24):8547-54. doi: 10.1128/AEM.02045-12. [DOI:10.1128/AEM.02045-12] [PMID] [PMCID]
12. Shimizu A, Fujita M, Igarashi H, Takagi M, Nagase N, Sasaki A, Kawano J. Characterization of Staphylococcus aureus coagulase type VII isolates from staphylococcal food poisoning outbreaks (1980-1995) in Tokyo, Japan, by pulsed-field gel electrophoresis. J Clin Microbiol. 2000;38(10):3746-9. doi: 10.1128/JCM.38.10.3746-3749.2000. [DOI:10.1128/JCM.38.10.3746-3749.2000] [PMID] [PMCID]
13. Atanassova V, Reich F, Klein G. Microbiological quality of sushi from sushi bars and retailers. J Food Prot. 2008;71(4):860-4. doi: 10.4315/0362-028x-71.4.860. [DOI:10.4315/0362-028X-71.4.860] [PMID]
14. Ayulo AM, Machado RA, Scussel VM. Enterotoxigenic Escherichia coli and Staphylococcus aureus in fish and seafood from the southern region of Brazil. Int J Food Microbiol. 1994;24(1-2):171-8. doi: 10.1016/0168-1605(94)90116-3. [DOI:10.1016/0168-1605(94)90116-3]
15. Solano R, Lafuente S, Sabate S, Tortajada C, Garcia deolalla P. Enterotoxin production by staphylococcus aureus: An outbreak at a Barcelona sports club in July 2011. J Food control 2011;33 (11): 114-118. [DOI:10.1016/j.foodcont.2013.01.014]
16. Rhee CH, Woo GJ. Emergence and characterization of foodborne methicillin-resistant Staphylococcus aureus in Korea. J Food Prot. 2010;73(12):2285-90. doi: 10.4315/0362-028x-73.12.2285. [DOI:10.4315/0362-028X-73.12.2285] [PMID]
17. Oh SK, Lee N, Cho YS, Shin DB, Choi SY, Koo M. Occurrence of toxigenic Staphylococcus aureus in ready-to-eat food in Korea. J Food Prot. 2007;70(5):1153-8. doi: 10.4315/0362-028x-70.5.1153. [DOI:10.4315/0362-028X-70.5.1153] [PMID]
18. Dallal MM, Foroushani AR, Sharifi-Yazdi S, Sharifi-Yazdi MK, Arfatahery N. Prevalence of Staphylococcus aureus in Shrimps in Tehran during 2013. J Med Bacteriol. 2015;4(5-6):42-6.
19. Zarei M, Maktabi S, Ghorbanpour M. Prevalence of Listeria monocytogenes, Vibrio parahaemolyticus, Staphylococcus aureus, and Salmonella spp. in seafood products using multiplex polymerase chain reaction. Foodborne Pathog Dis. 2012;9(2):108-12. doi: 10.1089/fpd.2011.0989. [DOI:10.1089/fpd.2011.0989] [PMID]
20. Valdimarsson G, Einarsson H, Gudbjörnsdottir B, Magnusson H. Microbiological quality of Icelandic cooked-peeled shrimp (Pandalus borealis). Int J Food Microbiol. 1998;45(2):157-61. doi: 10.1016/s0168-1605(98)00149-4. [DOI:10.1016/S0168-1605(98)00149-4]
21. Mohamed Hatha AA, Maqbool TK, Suresh Kumar S. Microbial quality of shrimp products of export trade produced from aquacultured shrimp. Int J Food Microbiol. 2003;82(3):213-21. doi: 10.1016/s0168-1605(02)00306-9. [DOI:10.1016/S0168-1605(02)00306-9]
22. Mus TE, Cetinkaya F, Celik U. Occurrence of Vibrio, Salmonella and Staphylococcus aureus in retail fresh fish, mussel and shrimp. Acta Vet Brno. 2014;83(2):75-8. [DOI:10.2754/avb201483020075]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb