دوره 1، شماره 1 - ( 9-1400 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 16-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi H, Shafizade A. Rainbow trout contamination to Salmonella in 2020 in Charmahal Bakhtiyari province. Zoonosis 2021; 1 (1) :9-16
URL: http://zoonosis.ir/article-1-32-fa.html
احمدی حمید، شفیع زاده عبدالرضا. بررسی آلودگی ماهی قزل آلای رنگین کمان به سالمونلا در سال 1399 در استان چهارمحال و بختیاری. فصلنامه تخصصی بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان 1400; 1 (1) :16-9

URL: http://zoonosis.ir/article-1-32-fa.html


دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، hamidahmadi1344@gmail.com
چکیده:   (497 مشاهده)
امروزه با توجه به اینکه باکتری سالمونلا از عوامل بیماری های ناشی از غذا بوده در جهان صدها میلیون انسان به بیماری های قابل انتقال از طریق غذا و آب مبتلا می شوند، لذا تولید مواد غذایی بدون آلودگی به این باکتری ها از دغدغه های همیشگی در صنعت تولید غذا بوده است. در این مطالعه جمعا 80 نمونه ماهی از گونه ی قزل آلای رنگین کمان در سال 1399 از استخر های پرورش ماهی قزل آلای استان چهارمحال و بختیاری به صورت تصادفی انتخاب گردید. همه ی نمونه ها جهت جداسازی باکتری سالمونلا با استفاده از محیط کشت غنی کننده و انتخابی آزمایش شدند. از بین 80 نمونه ماهی قزل آلای رنگین کمان اخذ شده تعداد 5 نمونه ی مشکوک مشاهده گردید که پس از انجام تست های تاییدی تنها 3 نمونه تایید شد بدین صورت که از مجموع 80 نمونه تعداد 3 نمونه آلوده به گونه ی سالمونلا تایید گردید (75/3 درصد). به نظر می رسد آلودگی به سالمونلا در ماهی قزل آلا در سطح کمی می باشد ولی همچنان احتمال انتقال آلودگی از این منبع غذایی به انسان وجود دارد و این روند همچنان نیاز به توجه بیشتر دارد . همچنین روش های کشت باکتری ها روش مناسبی برای تشخیص وجود سالمونلا می باشد و می توان برای اطمینان و انجام تست تاییدی علاوه بر روش های تایید شیمیایی و سرولوژیکی از روش های دیگر همچون PCR نیز استفاده کرد.
متن کامل [PDF 404 kb]   (149 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (33 مشاهده)  
مرور کتاب: پژوهشی اصیل |
دریافت: 1400/11/7 | پذیرش: 1400/7/1 | انتشار: 1400/7/1

فهرست منابع
1. HumpHrey T. Public-health aspects of Salmonella infection, Way C, Way A, (ed.), Salmonella in domestic animals. Oxon, UK, CABI Publishing, 2000; p: 245-63. [DOI:10.1079/9780851992617.0245]
2. Davies RH, Hinton MH. Salmonella in animal feed, Wray C, Wray A (ed.), Salmonella in domestic animals. England, CABI,Wallingford, 2000; P: 285-300. [DOI:10.1079/9780851992617.0285] [PMCID]
3. Keusch GT. Systemic gastro-intestinal infections: a clinical overview. In Sussman M (ed.). Molecular Medical Microbiology. 2nd ed. San Diego, Academic Press, 2002; p: 1357-63. [DOI:10.1016/B978-012677530-3/50284-1]
4. Wallace DJ, VanGilder T, Shallow S, Fiorentino T, Segler SD, Smith KE, Shiferaw B, Etzel R, Garthright WE, Angulo FJ. Incidence of foodborne illnesses reported by the foodborne diseases active surveillance network (FoodNet)-1997. FoodNet Working Group. J Food Prot 2000; 63: 807-9. [DOI:10.4315/0362-028X-63.6.807] [PMID]
5. Skjolaas KA, Burkey TE, Dritz SS, Minton JE. Effects of Salmonella enterica serovars typhimurium (ST) and Choleraesuis (SC) on chemokine and cytokine expression in swine ileum and jejunal epithelial cells. Vet Immunol Immunopathol 2006; 111(3-4): 199-209. [DOI:10.1016/j.vetimm.2006.01.002] [PMID]
6. D'Aoust AY. Pathogenecity of food-borne Salmonella. Int J Food Microbiol 1991; 12: 14-70. [DOI:10.1016/0168-1605(91)90045-Q]
7. Hassan SR, Verma V Qazi GN. Rapid detection of Salmonella by polymerase chain reaction. Mol Cell Probes 2004; 18: 333-9. [DOI:10.1016/j.mcp.2004.05.003] [PMID]
8. Makino S, Kurazono H, Chongsanguam M, Hayashi H, Cheun H, Suzuki S, Shirahata T. Establishment of the PCR system specific to Salmonella spp. and its application for the inspection of food and faecal samples. J Vet Med Sci 1999; 61: 1245-7. [DOI:10.1292/jvms.61.1245] [PMID]
9. Malornya B, Hoorfar J, Hugas M, Heuvelink A, Fache P, Ellerbroeka L, Bungea C, Dorna C, Helmutha R. Interlaboratory diagnostic accuracy of a Salmonella specific PCR-based method. Int J Food Microbiol 2003; 89: 241-9. [DOI:10.1016/S0168-1605(03)00154-5]
10. FAO. FAO expert workshop on the application of biosecurity measures to control salmonella contamination in sustainable aquaculture. Mangalore, India, 19-21 January 2010, pp.15.
11. Heinitz ML, Ruble RD, Wagner DE, Tatini SR. Incidence of salmonella in fish and sea food. Journal of Food Protection. 2000; 63: 579-592. [DOI:10.4315/0362-028X-63.5.579] [PMID]
12. Simental L, Martinez-Urtaza J. Climate patterns governing the presence and permanence of Salmonella in coastal areas of Bahia de Todos Santos, Mexico. Appl. Environ. Microbiol. 2008; 74:5918-5924. [DOI:10.1128/AEM.01139-08] [PMID] [PMCID]
13. Chattopadhyay P. 2000. Fish-catching and handling. In: Robinson R.K. (ed.): Encyclopedia of Food Microbiology. Vol. 2, Academic Press, London, pp.1547.
14. Laboratory Methods in Food Microbiology (third edition). W.F.Harrigan- P:180-184.
15. Compendium of methods for the microbiological examination of Foods (third edition). C.Vanderzant P:377-381
16. ISO 6579-1: 2017, Microbiology of food and animal feeding stuffs-horizontal method for the detection of salmonella spp.
17. Varnam AH. 1991. Foodborne Pathogens. Wolfe Publishing Ltd, London, UK, pp: 101-128.
18. Wogu MD, Maduakor CC. Evaluation of microbial spoilage of some aquacultured fresh fish in Benin City Nigeria. Ethiopian Journal of Environmental Studies and Management. 2010; 3: 18-22. [DOI:10.4314/ejesm.v3i3.63960]
19. Rahimi E, Shakerian A, Raissy M. Prevalence of Listeria species in fresh and frozen fish and shrimp in Iran. Ann Microbiol. 2012;62(1):37-40. [DOI:10.1007/s13213-011-0222-9]
20. Youssef H., EL. Tiammy A.K., Ahmed S. Role of aerobic intestinal pathogens of fresh water fish in transmission of human disease, J. Food prot. 1992; 55(9): 739- 40. [DOI:10.4315/0362-028X-55.9.739] [PMID]
21. Hosseini H, Cheraghali AM. Incidence of vibrio spp in seafood caught of south coast of Iran. Food control. 2004; 8(2): 91-98
22. Dutta M, Majumdar PR, Rakeb‐Ul‐Islam MD, Saha D. Bacterial and Fungal Population Assessment in Smoked Fish during Storage Period. J Food Microbiol Saf Hyg. 2018; 3:1‐7. [DOI:10.4172/2476-2059.1000127]
23. Akhondzadeh Basti A, Misaqhi A, Zahraei Salehi T, Kamkar A. Bacterial pathogens in fresh, smoked and salted Iranian fish. Food Control. 2006;17(3):183‐8. [DOI:10.1016/j.foodcont.2004.10.001]
24. Armani M, Civettini M, Conedera G, Favretti M, Lombardo D, Lucchini R, et al. Evaluation of hygienic quality and labelling of fish distributed in public canteens of northeast Italy. Ital J Food Saf. 2016;5(4):5723 [DOI:10.4081/ijfs.2016.5723] [PMID] [PMCID]
25. Gonzi M, Otero A, Santos JA. Numbers and types of microorganisms in vacuum-packed cold-smoked fresh water fish at the retail level. Report of Department food hygiene and food technology, Veterinary Faculty, University of Leon, 2002; 77 (1-2): 8-161 [DOI:10.1016/S0168-1605(02)00048-X]
26. Rahimi E, Shakerian A, Falavarjani AG. Prevalence and antimicrobial resistance of Salmonella isolated from fish, shrimp, lobster, and crab in Iran. Comp Clin Path. 2013;22(1):59-62. [DOI:10.1007/s00580-011-1368-3]
27. Bonyadian M, Fardizad H, Akbarian A, Karimi ghahfarokh E. Pool water and Rainbow trout contamination to some enteric bacteria in Chaharmahal va Bakhtiari province. Iranian Veterinary Journal (IVJ). 2014; 10 (3): 94-99.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به فصلنامه تخصصی بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2023 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb