دوره 2، شماره 1 - ( 3-1401 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 45-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behshood P, tajbakhsh E, Nourbakhsh F. Prevalence of enterocin genes in Enterococcus faecium strains isolated from red meat in Shahrekord, Iran. Zoonosis 2022; 2 (1) :37-45
URL: http://zoonosis.ir/article-1-38-fa.html
بهشود پریسا، تاجبخش الهه، نوربخش فهیمه. بررسی فراوانی ژن‌های انتروسین در جدایه های انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از گوشت قرمز در شهرکرد. فصلنامه تخصصی بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان 1401; 2 (1) :45-37

URL: http://zoonosis.ir/article-1-38-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد ، ee_tajbakhsh@yahoo.com
چکیده:   (78 مشاهده)
باکتریوسین­ها پروتئین­هایی هستند که توسط باکتری­ها به ویژه باکتری­های اسید لاکتیک تولید می­شوند که خاصیت ضدمیکروبی دارند و برای نگهداری غذاها استفاده می­شوند. L50A و L50B ترکیباتی هستند که توسط برخی از سویه­های انتروکوکوس فاسیوم تولید میشوند. مطالعه حاضر به منظور جداسازی و تعیین فراوانی ژن انتروسین L50A و L50B در جدایه­های انتروکوکوس فاسیوم از گوشت در شهرستان شهرکرد انجام شد. در این تحقیق 80 نمونه گوشت تهیه شد و شیوع ژنهای انتروسین L50A و L50B مورد بررسی قرار گرفتند. جداسازی باکتری‌ها با استفاده از روش‌های بیوشیمیایی میکروبیولوژی مانند تست بایل اسکولین، رشد در 5/6 درصد NaCl، تخمیر پیرووات و تکنیک‌های مولکولی انجام شد. در حضور پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن‌های انتروسین، فراوانی ژن‌های L50A و L50B تعیین شد. در این تحقیق از مجموع 80 نمونه مورد مطالعه 66 نمونه (5/82 درصد) آلوده به انتروکوک شناسایی شد که تعداد 35 نمونه (75/43 درصد) آلوده به باکتری انتروکوکوس فاسیوم تشخیص داده شدند. L50A در 15 جدایه (85/42 درصد) و L50B در 14 جدایه (40درصد) گزارش شد. با توجه به آلودگی نسبتاً بالای انتروکوکوس فاسیوم در گوشت، سایر مطالعات برای خواص ضد میکروبی انتروسین‌های تولید شده توسط این باکتری توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: انتروکوکوس فاسیوم، انتروسین، گوشت، L50A، B L50
متن کامل [PDF 605 kb]   (52 دریافت)    
مرور کتاب: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت و ایمنی مواد غذایی
دریافت: 1401/4/9 | پذیرش: 1401/4/28 | انتشار: 1401/3/30

فهرست منابع
1. Radmehr M, Khashei Varnamkhasti K, Tajbakhsh E. Accuracy of REP-PCR Method in Genotyping of Enterococcus faecium Isolated From Red Meat as a Cause of Foodborne Infections. Armaghane Danesh. 2021;26(1):104-16.
2. Dapkevicius MdLE, Sgardioli B, Câmara SP, Poeta P, Malcata FXJF. Current trends of enterococci in dairy products: A comprehensive review of their multiple roles. 2021;10(4):821. [DOI:10.3390/foods10040821] [PMID] [PMCID]
3. Yousefi L, Ehsani M, Fazeli M, Mojgani N, Ezatpanah H. Characterization of enterocin-like substances produced by two strains of Enterococci isolated from ewe's and goat's milks. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2011;6(1):33-42.
4. Mirhosseini M, Nahvi I, Emtiazi G, Tavasoli MJWASJ. Culture-dependent and culture-independent qualitative analysis of dairy products for bacteriocin production by lactic acid bacteria. World Applied Sciences Journal. 2008;5(1):20-24.
5. Ronconi MC, Merino LAJEIMC. Prevalencia de Enterococcus faecalis y Enterococcus faecium con resistencia de alto nivel a aminoglucósidos en las ciudades de Resistencia y Corrientes, República Argentina. Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica. 2000;18(2):71-3.
6. Salehi M, Hatami Z. Molecular Occurrence of Enterocin A Gene among Enterococcus faecium Strains Isolated from Gastro-Intestinal Tract and Antimicrobial Effect of this Bacteriocin Against Clinical Pathogens. Iranian Journal of Medical Microbiology. 2014;8(1):18-26.
7. Murray BE. The life and times of Enterococcus. Clinical Microbiology Reviews. 1990;3:46-65. [DOI:10.1128/CMR.3.1.46] [PMID] [PMCID]
8. Barbosa J, Gibbs PA, Teixeira P. Virulence factors among enterococci isolated from traditional fermented meat products produced in the North of Portugal. Food Control. 2010;21(5):651-6. [DOI:10.1016/j.foodcont.2009.10.002]
9. Cosentino S, Podda G S, Corda A, Fadda ME, Deplano M, Pisano MB. Molecular detection of virulence factors and antibiotic resistance pattern in clinical Enterococcus faecalis strains in Sardinia. Journal of preventive medicine and hygiene. 2010;51(1):31-36
10. Giraffa G. Enterococci from foods. FEMS Microbiology Reviews. 2002;26(2):163-71. [DOI:10.1111/j.1574-6976.2002.tb00608.x] [PMID]
11. De Vuyst L, Foulquié Moreno MR, Revets H. Screening for enterocins and detection of hemolysin and vancomycin resistance in enterococci of different origins. International Journal of Food Microbiology. 2003;84(3):299-318. [DOI:10.1016/S0168-1605(02)00425-7]
12. Cleveland J, Montville TJ, Nes IF, Chikindas ML. Bacteriocins: safe, natural antimicrobials for food preservation. International Journal of Food Microbiology. 2001;71(1):1-20. [DOI:10.1016/S0168-1605(01)00560-8]
13. Pandey N, Malik RK, Kaushik JK, Singroha G. Gassericin A: a circular bacteriocin produced by lactic acid bacteria Lactobacillus gasseri. World journal of microbiology & biotechnology. 2013;29(11):1977-87. [DOI:10.1007/s11274-013-1368-3] [PMID]
14. Cetinkaya Y, Falk P, Mayhall CG. Vancomycin-resistant enterococci. Clinical Microbiology Reviews. 2000;13(4):686-707. [DOI:10.1128/CMR.13.4.686] [PMID] [PMCID]
15. Christopher LP, Kapatral V, Vaisvil B, Emel G, Deveaux LC. Draft Genome Sequence of a New Homofermentative, Lactic Acid-Producing Enterococcus faecalis Isolate, CBRD01. Genome Announcements. 2014;2(2):e00147-14. [DOI:10.1128/genomeA.00147-14] [PMID] [PMCID]
16. Hickey RM, Twomey DP, Ross RP, Hill CJM. Production of enterolysin A by a raw milk enterococcal isolate exhibiting multiple virulence factors. 2003;149(3):655-64. [DOI:10.1099/mic.0.25949-0] [PMID]
17. Barzam E, Tajbakhsh E, Rahimi E. Prevalence of entrocins produced by Entrococcus faecalis isolated from traditional dairy products in Shahrekord City. Journal of Food Microbiology. 2015;2(2):79-87.
18. Kubašová I, Diep DB, Ovchinnikov KV, Lauková A, & Strompfová V. Bacteriocin production and distribution of bacteriocin-encoding genes in enterococci from dogs. International journal of antimicrobial agents. 2020;55(2):105859. [DOI:10.1016/j.ijantimicag.2019.11.016] [PMID]
19. Messi P, Guerrieri E, de Niederhäusern S, Sabia C, Bondi M. Vancomycin-resistant enterococci (VRE) in meat and environmental samples. International Journal of Food Microbiology. 2006;107(2):218-22. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2005.08.026] [PMID]
20. Piard JC, Desmazeaud M. Inhibiting factors produced by lactic acid bacteria.2: bacteriocins andother antibacterial substances. Lait. 1991;72:113-42. [DOI:10.1051/lait:199229]
21. Özdemir GB, Oryaşın E, Bıyık HH, Özteber M, Bozdoğan B. Phenotypic and genotypic characterization of bacteriocins in enterococcal isolates of different sources. Indian journal of microbiology. 2011;51(2):182-7. [DOI:10.1007/s12088-011-0143-0] [PMID] [PMCID]
22. Strompfová V, Lauková A, Simonová M, Marciňáková M. Occurrence of the structural enterocin A, P, B, L50B genes in enterococci of different origin. Veterinary Microbiology. 2008 10;132(3-4):293-301. [DOI:10.1016/j.vetmic.2008.05.001] [PMID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به فصلنامه تخصصی بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2022 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb