دوره 2، شماره 2 - ( 6-1401 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 29-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kiaei tonekaboni F, Rahimi E, vahed dehkordi N. Examination of the contamination of raw milk, drinking water, cut chicken and whole chicken with Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella, total count and coli form in Shahr Ray, Tehran. Zoonosis 2022; 2 (2) :21-29
URL: http://zoonosis.ir/article-1-44-fa.html
کیایی تنکابنی فاطمه، رحیمی ابراهیم، واحد دهکردی نجمه. بررسی آلودگی در شیرخام، آب شرب، مرغ قطعه‌بندی شده و مرغ کامل به استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلای، سالمونلا، توتال کانت و کلی فرم در شهر ری، تهران. فصلنامه تخصصی بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان 1401; 2 (2) :29-21

URL: http://zoonosis.ir/article-1-44-fa.html


گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. ، ebrahimrahimi55@yahoo.com
چکیده:   (95 مشاهده)
میکروارگانیسم­های پاتوژن در مواد غذایی سبب بروز اپیدمی­ها خطرناکی می­شود و سلامت مصرف­کنندگان را مورد مخاطره قرار می­دهد. سالمونلا، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس پاتوژن­های غذایی هستند که وجود آن­ها سبب بروز اپیدمی­های ناشی از مواد غذایی می­شوند. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان شیوع آلودگی در شیرخام، آب­شرب، مرغ قطعه­بندی شده و مرغ کامل به اشرشیاکلی، سالمونلا، استافیلوکوکوس اورئوس، توتال کانت و کلی­فرم در شهرستان شهرری، تهران می­باشد. تعداد 200 نمونه مواد غذایی شامل 50 نمونه شیرخام، 50 نمونه آب شرب، 50 نمونه مرغ قطعه­بندی شده، و 50 نمونه مرغ کامل، از مراکز عرضه در شهرستان شهر ری، جداسازی و در کنار فلاسک یخ جهت جلوگیری از آلودگی­های ثانویه به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی منتقل داده و از لحاظ بار میکروبی مورد ارزیابی قرار گرفتند. از نرم­افزار آماری SPSS نسخه 26 و سطح معنی­داری P<0/05 در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که سالمونلا در شیر خام و آب­شرب منفی بود؛ در حالی که مرغ قطعه­بندی شده، 14 درصد و مرغ کامل 4 درصد آلودگی داشت. اشرشیاکلی در مرغ قطعه­بندی شده  b05/±104×7/87 بالا بود. در حالی که آب شرب­های مورد آزمایش، به سالمونلا، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس منفی بود، اما دارای آلودگی­های کلی­فرمی بود. با توجه به بالا بودن آلودگی در مواد غذایی آزمایش شده، لذا لازم است سیاست­هایی جهت نظارت بیشتر بر عرضه موادغذایی اتخاذ شود و در خصوص آب شرب و وجود کلی­فرم به میزان بالا، لازم است حتما آب­های شرب را قبل از نوشیدن، جوشاند تا مانع از ابتلا به بیماری­ها گاستروانتریت شد.
متن کامل [PDF 503 kb]   (41 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (11 مشاهده)  
مرور کتاب: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/6/20 | پذیرش: 1401/6/30 | انتشار: 1401/6/30

فهرست منابع
1. Cissé G. Food-borne and water-borne diseases under climate change in low-and middle-income countries: Further efforts needed for reducing environmental health exposure risks. Acta tropica. 2019;194:181-8. [DOI:10.1016/j.actatropica.2019.03.012] [PMID] [PMCID]
2. Sun Z, Zhang X, Wu H, Wang H, Bian H, Zhu Y, et al. Antibacterial activity and action mode of chlorogenic acid against Salmonella Enteritidis, a foodborne pathogen in chilled fresh chicken. World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2020;36(2):1-10. [DOI:10.1007/s11274-020-2799-2] [PMID]
3. Esmaeili S, Mobarez AM, Khalili M, Mostafavi E. High prevalence and risk factors of Coxiella burnetii in milk of dairy animals with a history of abortion in Iran. Comparative immunology, microbiology and infectious diseases. 2019;63:127-30. [DOI:10.1016/j.cimid.2019.01.015] [PMID]
4. Gholami S, Rezaei Aliabadi H, Hashemi SY, Gholinia B, Shojapour A, Attarmadraki F, et al. The Families' Attitude and Awareness toward Consumption of Milk and Dairy Products in Ardabil, Iran. International Journal of Nutrition Sciences. 2020;5(1):24-32.
5. García-Anaya MC, Sepulveda DR, Sáenz-Mendoza AI, Rios-Velasco C, Zamudio-Flores PB, Acosta-Muñiz CH. Phages as biocontrol agents in dairy products. Trends in Food Science & Technology. 2020;95:10-20. [DOI:10.1016/j.tifs.2019.10.006]
6. Centi G, Perathoner S. Remediation of water contamination using catalytic technologies. Applied Catalysis B: Environmental. 2003;41(1-2):15-29. [DOI:10.1016/S0926-3373(02)00198-4]
7. Singh BR, Steinnes E. Soil and water contamination by heavy metals. Soil processes and water quality: CRC Press; 2020. p. 233-71. [DOI:10.1201/9781003070184-6]
8. Schweitzer L, Noblet J. Water contamination and pollution. Green chemistry: Elsevier; 2018. p. 261-90. [DOI:10.1016/B978-0-12-809270-5.00011-X]
9. Eng S-K, Pusparajah P, Ab Mutalib N-S, Ser H-L, Chan K-G, Lee L-H. Salmonella: A review on pathogenesis, epidemiology and antibiotic resistance. Frontiers in Life Science. 2015;8(3):284-93. [DOI:10.1080/21553769.2015.1051243]
10. Rogers AW, Tsolis RM, Bäumler AJ. Salmonella versus the microbiome. Microbiology and Molecular Biology Reviews. 2021;85(1):e00027-19. [DOI:10.1128/MMBR.00027-19] [PMID] [PMCID]
11. Heidarzadi MA, Rahnama M, Alipoureskandani M, Saadati D, Afsharimoghadam A. Salmonella and Escherichia coli contamination in samosas presented in Sistan and Baluchestan province and antibiotic resistance of isolates. Food Hygiene. 2021;11(2(42)):81-90.
12. Pishadast S, Rahnama M, Alipour Eskandani M, Saadati D, Noori Jangi A, Heidarzadi M. Study of antimicrobial effect of nisin and alcoholic extract of garlic on the activity of staphylococcus aureus ATCC 1113 in Tilapia minced meat during storage at 4 °C. Food Hygiene. 2021;11(3(43)):37-47.
13. DC;. APHAW. Standard methods for the examination of dairy products. FDA. 2003;12(2):801-5.
14. Tok S, de Haan K, Tseng D, Usanmaz CF, Koydemir HC, Ozcan A. Early detection of E. coli and total coliform using an automated, colorimetric and fluorometric fiber optics-based device. Lab on a Chip. 2019;19(17):2925-35. [DOI:10.1039/C9LC00652D] [PMID]
15. Dallal MMS, Mirzaei N, Kalantar E. Prevalence of Salmonella spp. in packed and unpacked red meat and chicken in south of Tehran. Jundishapur Journal of Microbiology. 2014;7.(4) [DOI:10.5812/jjm.9254]
16. Neyts K, Huys G, Uyttendaele M, Swings J, Debevere J. Incidence and identification of mesophilic Aeromonas spp. from retail foods. Letters in Applied Microbiology. 2000;31(5):359-63. [DOI:10.1046/j.1472-765x.2000.00828.x] [PMID]
17. Altalhi AD, Gherbawy YA, Hassan SA. Antibiotic resistance in Escherichia coli isolated from retail raw chicken meat in Taif, Saudi Arabia. Foodborne pathogens and disease. 2010;7(3):281-5. [DOI:10.1089/fpd.2009.0365] [PMID]
18. Licence K, Oates K, Synge B, Reid T. An outbreak of E. coli O157 infection with evidence of spread from animals to man through contamination of a private water supply. Epidemiology & Infection. 2001;126(1):135-8. [DOI:10.1017/S0950268801004988]
19. Gunda NSK, Chavali R, Mitra SK. A hydrogel based rapid test method for detection of Escherichia coli (E. coli) in contaminated water samples. Analyst. 2016;141(10):2920-9. [DOI:10.1039/C6AN00400H] [PMID]
20. Barzegar N, Tanhaei V. Investigation of microbial and physicochemical contaminations of drinking water in Urmia Rural Wells. New Cellular and Molecular Biotechnology Journal. 2019;10(37):65-76.
21. Donnenberg M. Escherichia coli: pathotypes and principles of pathogenesis: Academic Press; 2013.
22. Donnenberg MS. Escherichia coli: virulence mechanisms of a versatile pathogen: Academic press California; 2002.
23. Ertelt MJ, Raith M, Eisinger J, Grosse CU, Lieleg O. Bacterial additives improve the water resistance of mortar. ACS Sustainable Chemistry & Engineering. 2020;8(14):5704-15. [DOI:10.1021/acssuschemeng.0c00547]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به فصلنامه تخصصی بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2023 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb