دوره 2، شماره 2 - ( 6-1401 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 48-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alimoradi M, Rahimi E. Prevalence of Toxoplasma gondii in traditional types of cheese, butter, and cream presented in Kashan city, Iran. Zoonosis 2022; 2 (2) :40-48
URL: http://zoonosis.ir/article-1-47-fa.html
علیمرادی مجید، رحیمی ابراهیم. شیوع توکسوپلاسما گوندی در انواع پنیر، کره و خامه سنتی عرضه شده در شهرستان کاشان. فصلنامه تخصصی بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان 1401; 2 (2) :48-40

URL: http://zoonosis.ir/article-1-47-fa.html


گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. ، ebrahimrahimi55@yahoo.com
چکیده:   (31 مشاهده)
یکی از شایع­ترین عفونت­ های انگلی انسان و سایر حیوانات خونگرم، توکسوپلاسموز است که توسط انگل تک‌یاخته­ی توکسوپلاسما گوندی ایجاد می­شود. مصرف مواد غذایی آلوده و انتقال از مادر به جنین از مهم­ترین راه­های انتقال می­باشد. انسان با خوردن محصولات لبنی آلوده به توکسوپلاسما، به توکسوپلاسموزیس مبتلا می­شود، لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع توکسوپلاسماگوندی در پنیر، کره و خامه­های سنتی عرضه شده در شهرستان کاشان به روش Nested PCR است. تعداد 50 نمونه از محصولات لبنی شامل 30 نمونه پنیر سنتی، 10 نمونه خامه سنتی و 10 نمونه کره­ سنتی از مراکز عرضه در شهرستان کاشان به صورت تصادفی نمونه گیری و به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد منتقل شد. از نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 و آزمون کای­اسکوئر جهت آنالیز داده­ها استفاده شد و سطح معنی­داری (05/00p>) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که 7/6 درصد از پنیرهای سنتی (2 نمونه) به توکسوپلاسما آلوده بودند و در خامه و کره­های سنتی آلودگی منفی بود. آلودگی شیر خام و به موازات آن، فرآورده­های لبنی سنتی به توکسوپلاسماگوندی می­تواند به شکل غیرمستقیم از حیوانات آلوده و یا درنتیجه عدم رعایت الزامات بهداشتی در فرایندهایی همچون شیردوشی، جابجایی­، نگهداری و آلودگی متقاطع باشد. بنابراین سالم­سازی اصولی شیر قبل از مصرف و سپس تبدیل آن به فرآورده­های لبنی­ پیشنهاد می­گردد.
متن کامل [PDF 540 kb]   (18 دریافت)    
مرور کتاب: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/9/16 | پذیرش: 1401/10/6 | انتشار: 1401/6/30

فهرست منابع
1. Robinson RK. Dairy microbiology handbook: the microbiology of milk and milk products: John Wiley & Sons; 2005. [DOI:10.1002/0471723959.ch8] [PMID]
2. Hoffmann V, Simiyu S, Sewell DK, Tsai K, Cumming O, Mumma J, et al. Milk Product Safety and Household Food Hygiene Influence Bacterial Contamination of Infant Food in Peri-Urban Kenya. Frontiers in public health. 2022;9:772892. [DOI:10.3389/fpubh.2021.772892] [PMID] [PMCID]
3. Rahimi E, heidarzadi ma, Vahed dehkordi N. Toxoplasma gondii in native poultry Prevalence by ELISA method in Shahrekord City. Journal of Zoonosis. 2022;2(1):10-7.
4. ayazi N, Heidarzadi MA, Kohneh Poushi M, Karami M, Sabzibalkhkanlo A, Gorgin Karaji K. Investigating the Amount of Microbial Contamination of Pasteurized Milk in Kermanshah City with Coliform and the Total Number of Bacteria. Journal of Alternative Veterinary Medicine. 2022;5(12):702-9.
5. Fioretti DP. Problems and limitations of conventional and innovative methods for the diagnosis of Toxoplasmosis in humans and animals. Parassitologia. 2004;46(1-2):177-81.
6. Dubey JP. The history of Toxoplasma gondii-the first 100 years. Journal of eukaryotic microbiology. 2008;55(6):467-75. [DOI:10.1111/j.1550-7408.2008.00345.x] [PMID]
7. Younan M, Abdurahman O. Milk hygiene and udder health. Milk and meat from the camel Handbook on products and processing. 2004:67-76.
8. Dubey J, Jones J. Toxoplasma gondii infection in humans and animals in the United States. International journal for parasitology. 2008;38(11):1257-78. [DOI:10.1016/j.ijpara.2008.03.007] [PMID]
9. Saad NM, Hussein AA, Ewida RM. Occurrence of Toxoplasma gondii in raw goat, sheep, and camel milk in Upper Egypt. Veterinary World. 2018;1 1(9): 1262. [DOI:10.14202/vetworld.2018.1262-1265] [PMID] [PMCID]
10. Saki J, Mohammadpour N, Moramezi F, Khademvatan S. Seroprevalence of Toxoplasma gondii in women who have aborted in comparison with the women with normal delivery in Ahvaz, southwest of Iran. The scientific world journal. 2015;2015. [DOI:10.1155/2015/764369] [PMID] [PMCID]
11. Tenter AM, Heckeroth AR, Weiss LM. Toxoplasma gondii: from animals to humans. International journal for parasitology. 2000;30(12-13):1217-58. [DOI:10.1016/S0020-7519(00)00124-7] [PMID]
12. Webster JP, Lamberton PH, McConkey GA. The Toxoplasma gondii model of schizophrenia. Handbook of Behavioral Neuroscience. 23: Elsevier; 2016. p. 225-41. [DOI:10.1016/B978-0-12-800981-9.00014-6]
13. Alipour Amroabadi M, Rahimi E, Shakerian A. Study of the Seasonal and Geographical Prevalence of Toxoplasma gondii in milk of ruminants by nested-PCR. Food Hygiene. 2021;11(1):41.
14. Alipour M, Rahimi E, Shakerian A. Retracted: Prevalence of Toxoplasma gondii and Neospora caninum in different types of raw milk and traditional dairy product samples. Journal of Food Safety. 2018;38(6):e12575. [DOI:10.1111/jfs.12575]
15. Abadi MA, Rahimi E, Shakerian A. Seasonal and age distribution of toxoplasma gondii in milk of naturally infected animal species and dairy samples. Egyptian Journal of Veterinary Science. 2020;51(2):171-80. [DOI:10.21608/ejvs.2020.20965.1143]
16. da Silva JG, Alves BHL, Melo RPB, Kim PCP, Neto OLS, Bezerra MJG, et al. Occurrence of anti-Toxoplasma gondii antibodies and parasite DNA in raw milk of sheep and goats of local breeds reared in Northeastern Brazil. Acta tropica. 2015;142:145-8. [DOI:10.1016/j.actatropica.2014.11.011] [PMID]
17. da Costa MA, Pinto‐Ferreira F, de Almeida RPA, Martins FDC, Pires AL, Mareze M, et al. Artisan fresh cheese from raw cow's milk as a possible route of transmission in a toxoplasmosis outbreak, in Brazil. Zoonoses and public health. 2020;67(2):122-9. [DOI:10.1111/zph.12660] [PMID]
18. Bezerra M, Kim P, Moraes ÉP, Sá S, Albuquerque P, Silva J, et al. Detection of T oxoplasma gondii in the milk of naturally infected goats in the N ortheast of B razil. Transboundary and Emerging Diseases. 2015;62(4):421-4. [DOI:10.1111/tbed.12160] [PMID]
19. Kittas S, Kittas C, Paizi-Biza P, Henry L. A histological and immunohistochemical study of the changes induced in the brains of white mice by infection with Toxoplasma gondii. British journal of experimental pathology. 1984;65(1):67.
20. Remington JS, Eimstad WM, Araujo FG. Detection of immunoglobulin M antibodies with antigen-tagged latex particles in an immunosorbent assay. Journal of clinical microbiology. 1983;17(5):939-41. [DOI:10.1128/jcm.17.5.939-941.1983] [PMID] [PMCID]
21. Hill D, Dubey J. Toxoplasma gondii: transmission, diagnosis and prevention. Clinical microbiology and infection. 2002;8(10):634-40. [DOI:10.1046/j.1469-0691.2002.00485.x] [PMID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به فصلنامه تخصصی بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2023 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb