دوره 2، شماره 2 - ( 6-1401 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 55-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haqgow M, Rahimi E, Shakerian A, Vahed dehkordi N. Investigating the prevalence of Escherichia coli in traditional and industrial yogurts of Saveh city. Zoonosis 2022; 2 (2) :49-55
URL: http://zoonosis.ir/article-1-48-fa.html
حقگو مسلم، رحیمی ابراهیم، شاکریان امیر، واحد دهکردی نجمه. بررسی شیوع اشرشیاکلای در ماست‌های سنتی و صنعتی شهرستان ساوه استان مرکزی. مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1401; 2 (2) :49-55

URL: http://zoonosis.ir/article-1-48-fa.html


گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، ebrahimrahimi55@yahoo.com
چکیده:   (334 مشاهده)
لبنیات تخمیر شده بخش مهمی از رژیم‌‌غذایی انسان را در بسیاری از مناطق جهان تشکیل می­دهد و از زمان اهلی شدن حیوانات این مواد غذایی مصرف می­شوند. محصولات شیر تخمیر شده از زمان‌ های قدیم برای تقویت سلامت روده مورد توجه بوده­اند. از آلودگی­های پاتوژنیک مورد توجه در محصولات تخمیری اشرشیاکلای است. این باکتری جزو گرم­منفی­های خانواده انتروباکتریاسه بوده که برخی از سویه­های آن، سبب مرگ انسان می­شود؛ در همین راستا هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع اشرشیاکلای در ماست سنتی و صنعتی در شهرستان ساوه می­باشد. در این مطالعه تعداد 50 نمونه ماست صنعتی و 50 نمونه ماست سنتی را از مراکز عرضه این محصول جمع آوری کرده و در شرایط استریل در کنار یخ، به آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی منتقل شد. نمونه­ها در اوزان 25 گرمی وزن شده و در محیط EMB کشت داده شد و پرگنه­های مشکوک از لحاظ تست بیوشیمیای مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین از نرم افزار آماری SPSS نسخه 26 ­و آزمون کای برای تجزیه و تحلیل آماری داده­ها استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که از تعداد 50 نمونه ماست سنتی 8 نمونه (16 درصد) و از مجموع 50 نمونه ماست صنعتی 2 مورد (4 درصد) به اشرشیاکلای آلودگی داشتند. با توجه به مخاطراتی که اشرشیاکلای بر سلامت انسان داشته و وجود آن در هر ماه غذایی نشان عدم رعایت بهداشت است لذا توصیه می­شود از ماست سنتی استفاده نشود.
متن کامل [PDF 463 kb]   (90 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (47 مشاهده)  
مرور کتاب: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/6/16 | پذیرش: 1401/6/21 | انتشار: 1401/6/30

فهرست منابع
1. Cissé G. Food-borne and water-borne diseases under climate change in low-and middle-income countries: Further efforts needed for reducing environmental health exposure risks. Acta tropica. 2019;194:181-8. [DOI:10.1016/j.actatropica.2019.03.012] [PMID] [PMCID]
2. Sun Z, Zhang X, Wu H, Wang H, Bian H, Zhu Y, et al. Antibacterial activity and action mode of chlorogenic acid against Salmonella Enteritidis, a foodborne pathogen in chilled fresh chicken. World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2020;36(2):1-10. [DOI:10.1007/s11274-020-2799-2] [PMID]
3. Esmaeili S, Mobarez AM, Khalili M, Mostafavi E. High prevalence and risk factors of Coxiella burnetii in milk of dairy animals with a history of abortion in Iran. Comparative immunology, microbiology and infectious diseases. 2019;63:127-30. [DOI:10.1016/j.cimid.2019.01.015] [PMID]
4. Gholami S, Rezaei Aliabadi H, Hashemi SY, Gholinia B, Shojapour A, Attarmadraki F, et al. The Families' Attitude and Awareness toward Consumption of Milk and Dairy Products in Ardabil, Iran. International Journal of Nutrition Sciences. 2020;5(1):24-32.
5. García-Anaya MC, Sepulveda DR, Sáenz-Mendoza AI, Rios-Velasco C, Zamudio-Flores PB, Acosta-Muñiz CH. Phages as biocontrol agents in dairy products. Trends in Food Science & Technology. 2020;95:10-20. [DOI:10.1016/j.tifs.2019.10.006]
6. Centi G, Perathoner S. Remediation of water contamination using catalytic technologies. Applied Catalysis B: Environmental. 2003;41(1-2):15-29. [DOI:10.1016/S0926-3373(02)00198-4]
7. Singh BR, Steinnes E. Soil and water contamination by heavy metals. Soil processes and water quality: CRC Press; 2020. p. 233-71. [DOI:10.1201/9781003070184-6]
8. Schweitzer L, Noblet J. Water contamination and pollution. Green chemistry: Elsevier; 2018. p. 261-90. [DOI:10.1016/B978-0-12-809270-5.00011-X]
9. Eng S-K, Pusparajah P, Ab Mutalib N-S, Ser H-L, Chan K-G, Lee L-H. Salmonella: A review on pathogenesis, epidemiology and antibiotic resistance. Frontiers in Life Science. 2015;8(3):284-93. [DOI:10.1080/21553769.2015.1051243]
10. Rogers AW, Tsolis RM, Bäumler AJ. Salmonella versus the microbiome. Microbiology and Molecular Biology Reviews. 2021;85(1):e00027-19. [DOI:10.1128/MMBR.00027-19] [PMID] [PMCID]
11. Heidarzadi MA, Rahnama M, Alipoureskandani M, Saadati D, Afsharimoghadam A. Salmonella and Escherichia coli contamination in samosas presented in Sistan and Baluchestan province and antibiotic resistance of isolates. Food Hygiene. 2021;11(2(42)):81-90.
12. Pishadast S, Rahnama M, Alipour Eskandani M, Saadati D, Noori Jangi A, Heidarzadi M. Study of antimicrobial effect of nisin and alcoholic extract of garlic on the activity of staphylococcus aureus ATCC 1113 in Tilapia minced meat during storage at 4 °C. Food Hygiene. 2021;11(3(43)):37-47.
13. DC;. APHAW. Standard methods for the examination of dairy products. FDA. 2003;12(2):801-5.
14. Tok S, de Haan K, Tseng D, Usanmaz CF, Koydemir HC, Ozcan A. Early detection of E. coli and total coliform using an automated, colorimetric and fluorometric fiber optics-based device. Lab on a Chip. 2019;19(17):2925-35. [DOI:10.1039/C9LC00652D] [PMID]
15. Dallal MMS, Mirzaei N, Kalantar E. Prevalence of Salmonella spp. in packed and unpacked red meat and chicken in south of Tehran. Jundishapur Journal of Microbiology. 2014;7.(4) [DOI:10.5812/jjm.9254]
16. Neyts K, Huys G, Uyttendaele M, Swings J, Debevere J. Incidence and identification of mesophilic Aeromonas spp. from retail foods. Letters in Applied Microbiology. 2000;31(5):359-63. [DOI:10.1046/j.1472-765x.2000.00828.x] [PMID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb