دوره 2، شماره 4 - ( 10-1401 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 33-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motaghi Z, Rahimi E. Evaluation of the effect of ultraviolet rays on Escherichia coli in white grape juice. Zoonosis 2022; 2 (4) :25-33
URL: http://zoonosis.ir/article-1-58-fa.html
متقی زهرا، رحیمی ابراهیم. ارزیابی اثر اشعه ماورای بنفش بر اشریشیا کلی در آب انگور سفید. مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1401; 2 (4) :25-33

URL: http://zoonosis.ir/article-1-58-fa.html


گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، ebrahimrahimi55@yahoo.com
چکیده:   (278 مشاهده)
آبمیوه از نوشیدنی­های دارای ارزش غذایی می­باشد که منبع غنی از ویتامین­ها و آنتی­اکسیدان­ها است که در صورت عدم رعایت استانداردهای بهداشتی، مخاطراتی را برای مصرف­کنندگان به همراه دارد. این مطالعه با هدف ارزیابی اثر اشعه ماورای بنفش بر باکتری اشریشیا کلی (Escherichia coli) در آب انگور سفید انجام شد. سه نمونه آب انگور سفید به صورت تصادفی از بازار شهرستان شهرکرد تهیه و در شرایط سترون به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد شهرکرد منتقل شد. ابتدا نمونه­ها توسط اشعه  UVاستریل و به منظور حذف مواد معلق از فیلتر عبور داده شد­. پس از اطمینان از عدم آلودگی اولیه، مقدار مشخصی اشرشیاکلی در شش رقت متوالی اضافه و بعد از اضافه کردن باکتری، آب انگور از دستگاه تابش UV عبور داده و جمعیت اشرشیاکلی قبل و بعد از تابش شمارش شد. ­برای این کار مدت زمان 30، 60 و 120 ثانیه در تابش مستمر اعمال شد. از نرم افزار اکسل برای رسم نمودارها و آنالیزآماری از آزمون چند دامنه­ای دانکن استفاده شد. نتایج نشان داد، درمدت زمان­ 30 ثانیه طی رقت­های متوالی اختلاف آماری معنی­داری مشاهده شد (05/ p>)، بالاترین میانگین آلودگی مربوط به رقت اول 39/1­±­78/6 و کمترین میانگین آلودگی مربوط به رقت پنجم­ 93/0­±­89/1 بود. با توجه به نتایج به حاصل شده از تاثیر روش UV بر مقدار کاهش اشرشیاکلی در آب­انگور­، می­توان نتیجه­گرفت که این متد به صورت دقیق به مایعات تابیده شود، می­تواند تاثیر مثبتی در روند کاهش آلودگی­ به اشرشیاکلی داشته باشد
متن کامل [PDF 840 kb]   (67 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (50 مشاهده)  
مرور کتاب: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/10/30 | پذیرش: 1401/11/20 | انتشار: 1402/6/3

فهرست منابع
1. Rastogi V, Gadkari R, Agarwal S, Dubey SK, Shakher C, editors. Digital holographic interferometric in-vitro imaging of Escherichia coli (E. coli) bacteria. Holography: Advances and Modern Trends VI; 2019: SPIE. [DOI:10.1117/12.2520881]
2. Das R, Chaterjee B, Kapil A, Sharma TK. Aptamer-NanoZyme mediated sensing platform for the rapid detection of Escherichia coli in fruit juice. Sensing and Bio-Sensing Research. 2020;27:100313. [DOI:10.1016/j.sbsr.2019.100313]
3. Fahmy H, Hegazi N, El-Shamy S, Farag MA. Pomegranate juice as a functional food: A comprehensive review of its polyphenols, therapeutic merits, and recent patents. Food & function. 2020;11(7):5768-81. [DOI:10.1039/D0FO01251C] [PMID]
4. Osopale BA, Adewumi GA, Witthuhn RC, Kuloyo OO, Oguntoyinbo FA. A review of innovative techniques for rapid detection and enrichment of Alicyclobacillus during industrial processing of fruit juices and concentrates. Food Control. 2019;99:146-57. [DOI:10.1016/j.foodcont.2018.12.032]
5. Kaczmarek M, Avery SV, Singleton I. Microbes associated with fresh produce: Sources, types and methods to reduce spoilage and contamination. Advances in applied microbiology. 107: Elsevier; 2019. p. 29-82. [DOI:10.1016/bs.aambs.2019.02.001] [PMID]
6. Nan M, Xue H, Bi Y. Contamination, detection and control of mycotoxins in fruits and vegetables. Toxins. 2022;14(5):309. [DOI:10.3390/toxins14050309] [PMID] [PMCID]
7. Bernard JJ, Gallo RL, Krutmann J. Photoimmunology: how ultraviolet radiation affects the immune system. Nature Reviews Immunology. 2019;19(11):688-701. [DOI:10.1038/s41577-019-0185-9] [PMID]
8. Turner J, Igoe D, Parisi AV, McGonigle AJ, Amar A, Wainwright L. A review on the ability of smartphones to detect ultraviolet (UV) radiation and their potential to be used in UV research and for public education purposes. Science of the Total Environment. 2020;706:135873. [DOI:10.1016/j.scitotenv.2019.135873] [PMID]
9. Heidarzadi M, Rahnama M, Alipoureskandani M, Saadati D, Afsharimoghadam A. Salmonella and Escherichia coli contamination in samosas presented in Sistan and Baluchestan province and antibiotic resistance of isolates. Food Hygiene. 2021;11(2 (42)):81-90.
10. Bais AF, Bernhard G, McKenzie RL, Aucamp P, Young PJ, Ilyas M, et al. Ozone-climate interactions and effects on solar ultraviolet radiation. Photochemical & Photobiological Sciences. 2019;18(3):602-40. [DOI:10.1039/c8pp90059k] [PMID]
11. Usaga Barrientos J, Worobo RW. Microbial safety and quality evaluation of UV-Treated, cold-pressed colored and turbid juices and beverages. 2018. [DOI:10.4315/0362-028X.JFP-18-085] [PMID]
12. Acevedo BA, Sgroppo SC, Dellacassa E. Effects of ultraviolet radiation on the microbiological, physicochemical, and sensory properties of Rangpur lime juice. 2018.
13. Briñez WJ, Roig-Sagués AX, Herrero MMH, López BG. Inactivation by ultrahigh-pressure homogenization of Escherichia coli strains inoculated into orange juice. Journal of food protection. 2006;69(5):984-9. [DOI:10.4315/0362-028X-69.5.984] [PMID]
14. Gachovska T, Kumar S, Thippareddi H, Subbiah J, Williams F. Ultraviolet and pulsed electric field treatments have additive effect on inactivation of E. coli in apple juice. Journal of Food Science. 2008;73(9):M412-M7. [DOI:10.1111/j.1750-3841.2008.00956.x] [PMID]
15. Caminiti IM, Palgan I, Muñoz A, Noci F, Whyte P, Morgan DJ, et al. The effect of ultraviolet light on microbial inactivation and quality attributes of apple juice. Food and Bioprocess Technology. 2012;5:680-6. [DOI:10.1007/s11947-010-0365-x]
16. Wright J, Sumner S, Hackney C, Pierson M, Zoecklein B. Efficacy of ultraviolet light for reducing Escherichia coli O157: H7 in unpasteurized apple cider. Journal of food protection. 2000;63(5):563-7. [DOI:10.4315/0362-028X-63.5.563] [PMID]
17. Gayán E, Serrano M, Monfort S, Álvarez I, Condón S. Combining ultraviolet light and mild temperatures for the inactivation of Escherichia coli in orange juice. Journal of Food Engineering. 2012;113(4):598-605. [DOI:10.1016/j.jfoodeng.2012.07.018]
18. GUERRERO‐BELTRÁN JA, BARBOSA‐CÁNOVAS GV. Reduction of Saccharomyces cerevisiae, Escherichia coli and Listeria innocua in apple juice by ultraviolet light. Journal of Food Process Engineering. 2005;28(5):437-52. [DOI:10.1111/j.1745-4530.2005.00040.x]
19. Keyser M, Műller IA, Cilliers FP, Nel W, Gouws PA. Ultraviolet radiation as a non-thermal treatment for the inactivation of microorganisms in fruit juice. Innovative Food Science & Emerging Technologies. 2008;9(3):348-54. [DOI:10.1016/j.ifset.2007.09.002]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb