دوره 2، شماره 3 - ( 7-1401 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morshedi M, Shakerian A. Study prevalence of Escherichia coli in traditional and industrial ice creams presented in Tehran in 2022. Zoonosis 2022; 2 (3) :1-7
URL: http://zoonosis.ir/article-1-49-fa.html
مرشدی مهدی، شاکریان امیر. مطالعه شیوع اشرشیاکلی در بستنی‌های سنتی و صنعتی عرضه شده در تهران سال 1401. مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1401; 2 (3) :1-7

URL: http://zoonosis.ir/article-1-49-fa.html


دانش‌آموخته بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران. ، M.morshedi59@yahoo.com
چکیده:   (337 مشاهده)
در کشورهای در حال توسعه، آلودگی مواد غذایی و بیماری‌های ناشی از آن همواره به عنوان یکی از مهم‌ترین مشکلات در سیستم بهداشت موادغذایی بشمار می‌آید. علت مهم ایجاد مسمومیت و بیماری‌های روده­ای، مواد غذایی می‌باشند. وجود اشرشیاکلی در هر مادهغذایی نشان­دهنده عدم رعایت بهداشت در آن می­باشد. یکی از این موادغذایی که از نظر آلودگی اهمیت بسزایی دارد، شیر و فرآورده‌های آن نظیر بستنی است. هدف از تحقیق حاضر مطالعه شیوع اشرشیاکلی در بستنی­های سنتی و صنعتی عرضه شده در شهرستان تهران سال 1401 می­باشد. تعداد 100 نمونه بستنی سنتی و 30 نمونه بستنی پاستوریزه از قسمت‌های مختلف شهر تهران بصورت­ تصادفی جمع آوری شد. نمونه­ها در دمای منفی چهار قرارگرفته و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. سپس به محیط کشت EMB جهت تشخیص اشرشیاکلی انتقال و پس از مشخص شدن پرگنه­های دارای جلای سبز فلزی آزمایش­های بیوشیمیایی را جهت تشخیص نهایی انجام و سپس فراوانی اشرشیاکلی شمارش شد. نتایج نشان داد که 87 درصد از نمونه‌های سنتی غیر قابل مصرف و حاوی 24 درصد اشرشیاکلی و در بستنی‌های پاستوریزه، 30 درصد از نمونهها غیر قابل مصرف بودند و حاوی 4/3 درصد اشرشیاکلی بودند. لذا با توجه به حجم بالای آلودگی­ها توصیه می­شود از مصرف بستنی سنتی خودداری شود و مصرف بستنی پاستوریزه نیز محدود شود.
متن کامل [PDF 500 kb]   (106 دریافت)    
مرور کتاب: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/8/20 | پذیرش: 1401/8/30 | انتشار: 1401/9/10

فهرست منابع
1. Arnade C, Calvin L, Kuchler F. Consumer response to a food safety shock: The 2006 food‐borne illness outbreak of E. coli O157: H7 linked to spinach. Applied Economic Perspectives and Policy. 2009;31(4):734-50. [DOI:10.1111/j.1467-9353.2009.01464.x]
2. Bryan FL. Epidemiology of milk-borne diseases: Journal of food protection. 1983;46(7):637-49. [DOI:10.4315/0362-028X-46.7.637] [PMID]
3. Kaleda A, Tsanev R, Klesment T, Vilu R, Laos K. Ice cream structure modification by ice-binding proteins: Food chemistry. 2018;246:164-71. [DOI:10.1016/j.foodchem.2017.10.152] [PMID]
4. Khare S, Tonk A, Rawat A. Foodborne diseases outbreak in India: A Review. International Journal of Food Sciences and Nutrition. 2018;3(3):9-10.
5. Mokhtarian H, Shariatifar N, Mohamadzadeh M, Ghahramani M. The survey on the bacterial contamination of traditional ice cream produced in Gonabad city: Internal Medicine Today. 2009;15(1):45-51.
6. Nadelman P, Frazão J, Vieira T, Balthazar C, Andrade M, Alexandria A, et al. The performance of probiotic fermented sheep milk and ice cream sheep milk in inhibiting enamel mineral loss: Food Research International. 2017;97:184-90. [DOI:10.1016/j.foodres.2017.03.051] [PMID]
7. Raskin NH, Knittle SC. Ice cream headache and orthostatic symptoms in patients with migraine. Headache: The Journal of Head and Face Pain. 1976;16(5):222-5. [DOI:10.1111/j.1526-4610.1976.hed1605222.x] [PMID]
8. Sabbaghian H, Nadim A. Epidemiology of human brucellosis in Isfahan, Iran: Epidemiology & Infection. 1974;73(2):2.8-21. [DOI:10.1017/S0022172400024050] [PMID] [PMCID]
9. Soon J, Singh H, Baines R. Foodborne diseases in Malaysia: A review. Food Control. 2011;22(6):823-30. [DOI:10.1016/j.foodcont.2010.12.011]
10. WHO ND. Food safety and foodborne illness: Biochim Clin. 2002;26:39.
11. Shakerian A, Karim G, Tajbakhsh E. Investigating the microbial contamination of traditional ice creams in shahr-e-kord: Journal of food science and technology(Iran). 2005;2(7):21-7.
12. Nordmann P, Naas T, Poirel L: Global spread of carbapenemase-producing Enterobacteriaceae. Emerging infectious diseases. 2011;17(10):179.1. [DOI:10.3201/eid1710.110655] [PMID] [PMCID]
13. Johnson JR, Russo TA. Extraintestinal pathogenic Escherichia coli: "the other bad E coli". Journal of Laboratory and Clinical Medicine. 2002;139(3):155-62. [DOI:10.1067/mlc.2002.121550] [PMID]
14. Heidarzadi MA, Rahnama M, Alipoureskandani M, Saadati D, Afsharimoghadam A. Salmonella and Escherichia coli contamination in samosas presented in Sistan and Baluchestan province and antibiotic resistance of isolates: Food Hygiene. 2021;11(2(42)):81-90.
15. Navidjoy N, KarimzadehSadegh S, Dehghani A, BahramiAsl F. Study of microbial contamination in traditional ice cream (Case study: City of Urmia): Journal of Food Microbiology. 2015;1(3):27-32.
16. Shahryari A, Tabarsaa HA, Ghasemi SM, Shahinei AR, Ghodes mofidi E. Evaluation of Traditional Ice Cream Contamination to Escherichia coli and Enterobacteriaceae in Gorgan Ice Cream Enterprises in 2010: Journal of Health. 2010;1(2):7-14.
17. Afraz V, Jazayery Moghadas A, Irajian G. Investigation of contamination of traditional non-pasteurized ice-creams with E.coliand Staphylococcus aureusin Semnan, Iran-year 2007-8. Iranian Journal of Medical Microbiology. 2009;2(3):73-7.
18. Hazhir MS, Rashidi K, Senobar Tahaee SN, Reshadmanesh N, Mofareh N. Assessment of the types and rate of contamination in traditional ice-cream in Kurdistan Province and its relationship to environmental and personal health care: Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences. 2005;10(3):53-60.
19. hadan M, Khoushabi F, Safari F. The evaluation of physicochemical and microbial status of traditional ice creams in Zahedan. 2002;4(4):e95312.
20. Anvarinejad M, Mirzaei H. Health assessment of Arsenic and Zinc in rice cultivated in Fars province (Case Study: Firoozabad fields): Food Hygiene. 2013;3(3 (11)):75-82.
21. Viscoli C, Varnier O, Machetti M. Infections in Patients with Febrile Neutropenia: Epidemiology, Microbiology, and Risk Stratification. Clinical Infectious Diseases. 2005;40(Supplement_4):S240-S5. [DOI:10.1086/427329] [PMID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb