دوره 2، شماره 4 - ( 10-1401 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niayesh H, Rahimi E. Assessment of Arcobacter contamination in grilled meat, ready-to-eat salads, raw milk and drinking water in Yasouj City. Zoonosis 2022; 2 (4) :1-8
URL: http://zoonosis.ir/article-1-59-fa.html
نیایش حسین، رحیمی ابراهیم. ارزیابی آلودگی به آرکوباکتر در گوشت کبابی، سالادهای آماده مصرف، شیرخام و آب شرب در شهرستان یاسوج. مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1401; 2 (4) :1-8

URL: http://zoonosis.ir/article-1-59-fa.html


گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، ebrahimrahimi55@yahoo.com
چکیده:   (780 مشاهده)
آرکوباکترها، باکتری­های گرم منفی، بدون اسپور خمیده شکل هستند که به وسیله رشد در حضور اکسیژن و دماهای پایین از جنس کمپیلوباکتر متمایز می­شود، هدف از مطالعه حاضر ارزیابی آلودگی به آرکوباکتر در گوشت کبابی، سالادهای آماده مصرف، شیرخام و آّب شرب در شهرستان یاسوج است. در این مطالعه تعداد 120 نمونه شامل 30 نمونه گوشت کبابی، 30 نمونه سالاد آماده مصرف، 30 نمونه شیر خام و 30 نمونه آب شرب از نقاط مختلف شهرستان یاسوج به صورت تصادفی جمع­آوری و به آزمایشگاه کنترل کیفی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد انتقال داده شد. نمونه­ها مطابق روش استاندارد مورد آزمایش قرار گرفتند. سطح معنی­داری در مطالعه حاضر، p <00/05 در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که از مجموع 120 نمونه مواد غذایی مورد آزمایش 22 نمونه به آرکوباکتر آلودگی داشتند. بین مواد غذایی نمونه­گیری شده و میزان آلودگی به آرکوباکتر رابطه­ معنی­داری وجود نداشت. طبق نتایج به دست آمده، میزان آلودگی در آب شرب صفر، گوشت کبابی 13، سالاد یک و شیر خام هشت مورد بود. در مجموع از 120 نمونه 22 مورد به آرکوباکتر آلودگی داشتند. باتوجه به آلودگی 33/18 درصدی در تمامی نمونه­های این مطالعه و احتمال انتقال آلودگی به انسان و ایجاد عوارضی مثل گاستروانتریت، همچنین مصرف بالای گوشت بخصوص گوشت کبابی در رستوران­های بین راهی به نظر می­رسد در اخذ تدابیر برای کنترل آلودگی به این باکتری از چرخه تولید تا مصرف گوشت، سالاد و شیر خام و پخت کامل گوشت، جوشاندن شیر قبل از مصرف باید دقت کافی به عمل آید.
واژه‌های کلیدی: آرکوباکتر، گوشت، شیر، سالاد، آب‌شرب
متن کامل [PDF 793 kb]   (169 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (160 مشاهده)  
مرور کتاب: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/10/20 | پذیرش: 1401/11/30 | انتشار: 1402/6/3

فهرست منابع
1. Samie A, Obi C, Barrett L, Powell S, Guerrant R. Prevalence of Campylobacter species, Helicobacter pylori and Arcobacter species in stool samples from the Venda region, Limpopo, South Africa: studies using molecular diagnostic methods. Journal of Infection. 2007;54(6):558-66. [DOI:10.1016/j.jinf.2006.10.047] [PMID]
2. Deb R, Chakraborty S. Trends in veterinary diagnostics. Journal of Veterinary Science and Technology. 2012;3(1):1.
3. Van den Abeele, A. M., Vogelaers, D., Vanlaere, E., & Houf, K. Antimicrobial susceptibility testing of Arcobacter butzleri and Arcobacter cryaerophilus strains isolated from Belgian patients. Journal of Antimicrobial Chemotherapy, 2016;71(5), 1241-1244.‏ [DOI:10.1093/jac/dkv483] [PMID]
4. Lee MH, Choi C. Survival of A rcobacter butzleri in Apple and Pear Purees. Journal of food Safety. 2013;33(3):333-9. [DOI:10.1111/jfs.12057]
5. Calvo G, Arias ML, Fernandez H. Arcobacter: a foodborne emerging pathogen. Archivos latinoamericanos de nutricion. 2013;63(2):164-72.
6. Collado L, Figueras MJ. Taxonomy, epidemiology, and clinical relevance of the genus Arcobacter. Clinical microbiology reviews. 2011;24(1):174-92. [DOI:10.1128/CMR.00034-10] [PMID] [PMCID]
7. Dhama K, Mahendran M, Tomar S, Chauhan R. Beneficial effects of probiotics and prebiotics in livestock and poultry: the current perspectives. Intas Polivet. 2008;9(1):1-12.
8. Figueras, M. J., Levican, A., Pujol, I., Ballester, F., Quilez, M. R., & Gomez-Bertomeu, F. A severe case of persistent diarrhoea associated with Arcobacter cryaerophilus but attributed to Campylobacter sp. and a review of the clinical incidence of Arcobacter spp. New microbes and new infections,2014;2(2), 31-37.‏ [DOI:10.1002/2052-2975.35] [PMID] [PMCID]
9. Di Blasio, A., Traversa, A., Giacometti, F., Chiesa, F., Piva, S., Decastelli, L., ... & Zoppi, S. Isolation of Arcobacter species and other neglected opportunistic agents from aborted bovine and caprine fetuses. BMC veterinary research,2019;15(1), 1-7.‏ [DOI:10.1186/s12917-019-2009-3] [PMID] [PMCID]
10. Jiang Z-D, DuPont HL, Brown EL, Nandy RK, Ramamurthy T, Sinha A, et al. Microbial etiology of travelers' diarrhea in Mexico, Guatemala, and India: importance of enterotoxigenic Bacteroides fragilis and Arcobacter species. Journal of clinical microbiology. 2010;48(4):1417-9. [DOI:10.1128/JCM.01709-09] [PMID] [PMCID]
11. Ceriotti F, Zakowski J, Sine H, Altaie S, Horowitz G, Pesce A, et al. Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI). 2012.
12. Ferreira S, Queiroz JA, Oleastro M, Domingues FC. Insights in the pathogenesis and resistance of Arcobacter: A review. Critical reviews in microbiology. 2016;42(3):364-83.
13. Lau S, Woo P, Teng J, Leung K, Yuen K. Identification by 16S ribosomal RNA gene sequencing of Arcobacter butzleri bacteraemia in a patient with acute gangrenous appendicitis. Molecular Pathology. 2002;55(3):182. [DOI:10.1136/mp.55.3.182] [PMID] [PMCID]
14. Costa, D., & Iraola, G.. Pathogenomics of emerging Campylobacter species. Clinical microbiology reviews, 2019;32(4), e00072-18.‏ [DOI:10.1128/CMR.00072-18] [PMID] [PMCID]
15. Guy, R. A., Yanta, C. A., Muchaal, P. K., Rankin, M. A., Thivierge, K., Lau, R., & Boggild, A. K. Molecular characterization of Cryptosporidium isolates from humans in Ontario, Canada. Parasites & Vectors, 2021;14(1), 1-14.‏ [DOI:10.1186/s13071-020-04546-9] [PMID] [PMCID]
16. Molossi, F. A., de Cecco, B. S., de Almeida, B. A., Henker, L. C., da Silva, M. S., Mósena, A. C. S., ... & Driemeier, D. PCV3-associated reproductive failure in pig herds in Brazil. Tropical Animal Health and Production, 2022;54(5), 293.‏ [DOI:10.1007/s11250-022-03282-9] [PMID]
17. Figueras MJ, Collado L, Levican A, Perez J, Solsona MJ, Yustes C. Arcobacter molluscorum sp. nov., a new species isolated from shellfish. Systematic and applied microbiology. 2011;34(2):105-9. [DOI:10.1016/j.syapm.2010.10.001] [PMID]
18. Patyal A, Rathore R, Mohan H, Dhama K, Kumar A. Prevalence of Arcobacter spp. in humans, animals and foods of animal origin including sea food from India. Transboundary and emerging diseases. 2011;58(5):402-10. [DOI:10.1111/j.1865-1682.2011.01221.x] [PMID]
19. Momeni Shahraki M, Shakerian A, Rahimi E. Study the prevalence rate and antibiotic resistance pattern of the Staphylococcus aureus strains isolated from different types of vegetables and salads in Chaharmahal VA Bakhtiari province in Spring, 2017. Journal of Food Microbiology. 2018;5(3):56-64.
20. Water U. Water and climate change. The United Nations World Water Development Report; UNESCO: Paris, France. 2020.
21. Fusco V, Chieffi D, Fanelli F, Logrieco AF, Cho GS, Kabisch J, et al. Microbial quality and safety of milk and milk products in the 21st century. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 2020;19(4):2013-49. [DOI:10.1111/1541-4337.12568] [PMID]
22. Paul AA, Kumar S, Kumar V, Sharma R. Milk Analog: Plant based alternatives to conventional milk, production, potential and health concerns. Critical reviews in food science and nutrition. 2020;60(18):3005-23. [DOI:10.1080/10408398.2019.1674243] [PMID]
23. Ghimi Rad M. Isolation and identification of Arcobacter butzleri from poultry meat during slaughterhouse and retail stores in Tonekabon. Journal of Food Microbiology. 2018;4(4):1-7.
24. Uljanovas D, Gölz G, Brückner V, Grineviciene A, Tamuleviciene E, Alter T, et al. Prevalence, antimicrobial susceptibility and virulence gene profiles of Arcobacter species isolated from human stool samples, foods of animal origin, ready-to-eat salad mixes and environmental water. Gut Pathogens. 2021;13(1):1-16. [DOI:10.1186/s13099-021-00472-y] [PMID] [PMCID]
25. Nieva-Echevarria B, Martinez-Malaxetxebarria I, Girbau C, Alonso R, Fernández-Astorga A. Prevalence and genetic diversity of Arcobacter in food products in the north of Spain. Journal of food protection. 2013;76(8):1447-50. [DOI:10.4315/0362-028X.JFP-13-014] [PMID]
26. Milesi S. Emerging pathogen Arcobacter spp. in food of animal origin [PhD Thesis]. Doctoral Program in Animal Nutrition and Food Safety Milan, Italy: University of Milan. 2010.
27. Aydin F, Gümüşsoy K, Atabay H, Iça T, Abay S. Prevalence and distribution of Arcobacter species in various sources in Turkey and molecular analysis of isolated strains by ERIC‐PCR. Journal of applied microbiology. 2007;103(1):27-35. [DOI:10.1111/j.1365-2672.2006.03240.x] [PMID]
28. Houf K, Stephan R. Isolation and characterization of the emerging foodborn pathogen Arcobacter from human stool. Journal of Microbiological Methods. 2007;68(2):408-13. [DOI:10.1016/j.mimet.2006.09.020] [PMID]
29. Marta, C., Giovanni, N., Angela, M., Loredana, C., Elisabetta, B., Laura, D., ... & Antonio, P. Large genetic diversity of Arcobacter butzleri isolated from raw milk in Southern Italy. Food microbiology,2020; 89, 103403.‏ [DOI:10.1016/j.fm.2019.103403] [PMID]
30. Houf K, De zutter L, Van hoof J, Vandamme P. Occurrence and Distribution of Arcobacter Species in Poultry Processing. Journal of Food Protection. 2002;65(8):1233-9. [DOI:10.4315/0362-028X-65.8.1233] [PMID]
31. Arias ML, Cid A, Fernandéz H. Arcobacter butzleri: first isolation report from chicken carcasses in Costa Rica. Brazilian Journal of Microbiology. 2011;42:703-6. [DOI:10.1590/S1517-83822011000200035] [PMID] [PMCID]
32. Pourabbasgholi Z, Kaboosi H, Ghane M, Khoshbakht R, Ghiyamirad M. Isolation, Identification and Determination of Antimicrobial Susceptibility of Arcobacter Butzleri isolated from chicken carcass in Tonekabon. Research and Innovation in Food Science and Technology. 2022;11(1):83-94.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb