دوره 3، شماره 2 - ( 5-1402 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 17-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

bahman dehkordi M, Zangane M, Sajadian M, Rigi A, Hanani Ahvaz H, Abbasi I. Investigating the presence of Campylobacter in samples of raw milk and local sheep cheese in Farsan city of Chahar Mahal and Bakhtiari provinces by PCR method. Zoonosis 2023; 3 (2) :11-17
URL: http://zoonosis.ir/article-1-67-fa.html
بهمن دهکردی مهدی، زنگنه مجتبی، سجادیان مائده، ریگی عبدالجلیل، حنانی اهواز هلن، عباسی عیسی. بررسی وجود باکتری کمپیلوباکتر در نمونه‌های شیر خام وپنیر محلی گوسفندی در شهرستان فارسان از توابع استان چهار محال و بختیاری به روش PCR. مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1402; 3 (2) :11-17

URL: http://zoonosis.ir/article-1-67-fa.html


دانشگاه آزاد شهرکرد ، mehdibahman25@yahoo.com
چکیده:   (339 مشاهده)
باکتری‌ کمپیلوباکتر می‌‌تواند از طریق‌ شیر خام‌ به‌ انسان‌ منتقل‌ شده‌ و باعث‌ بیماری‌‌های‌ غذازاد شود. این‌ مطالعه‌ با هدف‌ بررسی‌ میزان‌ شیوع‌ گونه‌‌های‌ بیماری‌زای‌ در شیر خام‌ و پنیر محلی گوسفندی با استفاده‌ از روش‌های‌ مولکولی‌ در شهرستان فارسان از توابع استان چهارمحال و بختیاری در سال 1390 انجام‌ شد. تعداد 20 نمونه‌ شیر خام‌ و 20 نمونه پنیر محلی گوسفندی به‌ صورت‌ تصادفی‌ از مراکز جمع‌آوری‌ و خرده‌ فروشی‌های‌ شیر و لبنیات‌ سنتی‌ جمع‌ آوری‌ گردید. تمامی‌ نمونه‌ها در ظروف‌ استریل‌ و در شرایط‌ مناسب‌ زنجیره‌ سرد، در اسرع‌ وقت‌ به‌ آزمایشگاه‌ منتقل‌ شدند. استخراج‌ DNA از نمونه‌­ها با استفاده‌ از کیت‌ تجاری‌ انجام‌ شد و سپس‌ واکنش‌ زنجیره‌‌ای‌ پلی‌‌مراز با استفاده‌ از آغازگرهای‌ مناسب‌ جهت‌ شناسایی‌ کمپیلوباکتر صورت‌ گرفت‌. از20 نمونه‌ شیر خام دو نمونه (10 درصد) آلوده‌ به‌ باکتری‌ بودند و در 20 نمونه‌ پنیر محلی هیچ مورد آلوده­ای یافت نشد. باتوجه‌ به‌ نتایج‌ مطالعه‌ حاضر و حضور باکتری‌ ذکر شده در شیر، رعایت‌ اصول‌ بهداشتی‌ در صنایع‌ لبنی، فرآوری‌ و استفاده‌ از حرارت‌ کافی‌ جهت‌ از بین‌ بردن‌ باکتری‌‌های‌ نام‌برده‌ در شیر خام‌ و همچنین‌ استفاده‌ از روش‌ های‌ سریع‌ و دقیق‌ جهت‌ شناسایی‌ این‌ باکتری‌ امری‌ ضروری‌ می‌­باشد.
 
متن کامل [PDF 837 kb]   (29 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (32 مشاهده)  
مرور کتاب: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1402/4/27 | پذیرش: 1402/5/25 | انتشار: 1403/2/17

فهرست منابع
1. Rahem Khoshbakht1, Hamidreza Kazemeini1, Zahra Panahi 2022. Molecular detection of Campylobacter species and Salmonella spp. In cattle raw milk specimens in Mazandaran province. Iranian Journal of Food Science and Technology JFST No. 125, Vol. 19, July 2022. [In Persian]
2. Van Kessel JS, Karns JS, Perdue ML. 2003.Using a portable real-time PCR assay to detect Salmonella in raw milk. Journal of food protection. 66(10):1762-7. https://doi.org/10.4315/0362-028X-66.10.1762 [DOI:10.4315/0362-028X-66.10.1762.] [PMID]
3. World Health Organization. 2015. World Health Day Kit 2015-From farm to plate, make food safe. WHO Regional Office for South-East Asia.
4. Rostrosa NK. 1973. Technology of milk and dairy products. (url={https://api.semanticscholar.org/CorpusID:99241766)
5. Oliver SP, Jayarao BM, Almeida RA. 2005. Foodborne pathogens in milk and the dairy farm environment: food safety and public health implications. Foodbourne Pathogens & Disease. 2(2):115-29. https://doi.org/10.1089/fpd.2005.2.115 [DOI:10.1089/fpd.2005.2.115.] [PMID]
6. Dabiri A, Rouhi S, Nouri B, Zaboli F. 2016. The prevalance of Campylobacter genus and campylobacter jejuni species in raw milk collected from Amol by Multiplex-Polymerase chain reaction. Journal of Fasa University of Medical Sciences. 5(4):516-525. [In Persian]
7. Adedayo O, Kirkpatrick BD. 2008. Campylobacter jejuni infections: update on presentation, diagnosis, and management. Hospital Physician. 44(7):9.
8. Centers for Disease Control and Prevention (CDC). 2002. Preliminary FoodNet data on the incidence of foodborne illnesses-selected sites, United States, 2002. MMWR. Morbidity and mortality weekly report. 52(15):340-3.
9. Jay, J.M. 1996. Modern Food Microbiology, International Thomson Publishing. 556-559. [DOI:10.1007/978-1-4615-7473-6]
10. Strålin K, Bäckman A, Holmberg H, Fredlund H, Olcén P. 2005. Design of a multiplex PCR for Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Mycoplasma pneumoniae and Chlamydophila pneumonia to be used on sputum samples. Apmis. 113(2):99-111. https://doi.org/10.1111/j.1600-0463.2005.apm1130203.x [DOI:10.1111/j.1600-0463.2005.apm1130203.x.] [PMID]
11. Tavakoli Vasks A, Karim G, Sharifi Soltani M, Nasiri D, Pourjafar H. 2012. Investigation of seasonal prevalence of Campylobacter jejuni and Campylobacter coli in raw milk of Amol by multiplex-polymerase chain reaction. 4(4): 82-86. [In Persian]
12. El-Zamkan MA, Hameed KG. 2016. Prevalence of Campylobacter jejuni and Campylobacter coli in raw milk and some dairy products. Veterinary World. 9(10):1147. https://doi.org/10.14202/vetworld.2016.1147-1151 [DOI:10.14202/vetworld.2016.1147-1151.] [PMID] []
13. Modi S, Brahmbhatt MN, Chatur YA, Nayak JB. 2015. Prevalence of Campylobacter spp. in milk and milk products, their virulence gene profile and antibiogram. Veterinary World. 8(1):1. https://doi.org/10.14202/vetworld.2015.1-8 [DOI:10.14202/vetworld.2015.1-8.] [PMID] []

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb