دوره 2، شماره 4 - ( 10-1401 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 61-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zangeneh M, Sajadian M, Rigi A, Bahman dehkordi M, Hanani Ahvaz H, Abbasi birgani I. The study of the amount of Salmonella typhimurium in raw milk and local sheep cheese prepared in Farsan city of Chaharmahal and Bakhtiari provinces by PCR method. Zoonosis 2022; 2 (4) :54-61
URL: http://zoonosis.ir/article-1-68-fa.html
زنگنه مجتبی، سجادیان مائده، ریگی عبدالجلیل، بهمن دهکردی مهدی، حنانی اهواز هلن، عباسی بیرگانی عیسی. بررسی میزان شیوع سالمونلا تایفی‌موریوم در شیرخام و پنیر محلی گوسفندی عرضه شده در شهرستان فارسان از توابع استان چهارمحال و بختیاری به روش PCR. مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1401; 2 (4) :54-61

URL: http://zoonosis.ir/article-1-68-fa.html


دانشگاه آزاد واحد شهرکرد ، Zangeneh_mjtaba@yahoo.com
چکیده:   (510 مشاهده)
باکتری سالمونلا یکی از معمول‌ترین پاتوژن‌های منتقله از راه موادغذایی است که در سرتاسر جهان در انسان و حیوان ایجاد بیماری می‌کند. گونه‌های سالمونلا به‌ویژه سالمونلا تایفی‌موریوم و سالمونلا اینتریتیدیس جزو رایج‌ترین عوامل عفونت‌های غذایی در جهان می‌باشند. هدف این مطالعه بررسی میزان شیوع سالمونلا تایفی‌موریوم در شیر خام و پنیر محلی گوسفندی به روش PCR در شهرستان فارسان از توابع استان چهارمحال و بختیاری می‌باشد. برای این منظور از مهر‌ماه تا اسفند‌ماه 1400 تعداد 20 نمونه شیر خام و پنیر محلی گوسفندی از دامداری‌ها جمع‌آوری گردید. سالمونلا تایفی‌موریوم با روش PCR و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ST11 و ST15 مورد تأیید قرار گرفتند. از 20 جدایه سالمونلا به روش کشت سه مورد در PCR به عنوان سالمونلا تایفی‌موریوم مورد تأیید قرار گرفتند. نتایج حاصله از تحقیق نشان داد، 15 درصد از نمونه‌های شیر خام به سالمونلا تایفی‌موریوم آلوده بوده و این مسأله ضرورت مراعات موازین بهداشتی در حین شیردوشی و حمل‌و‌نقل و اجتناب از مصرف خام شیر به خصوص در تولید فرآورده‌هایی مثل پنیر یا بستنی را واضح‌تر می‌سازد. 
متن کامل [PDF 915 kb]   (139 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (199 مشاهده)  
مرور کتاب: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/11/28 | پذیرش: 1401/12/20 | انتشار: 1402/6/3

فهرست منابع
1. De Freitas CG, Santana AP, da Silva PH, Gonçalves VS, Barros Mde A, Torres FA, et al. PCR multiplex for detection of Salmonella Enteritidis, Typhi and Typhimurium and occurrence in poultry meat. International Journal of Food Microbiology. 2010; 139: 15-22. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2010.02.007] [PMID]
2. Foley SL, Lynne AM. Food animal-associated Salmonella challenges: pathogenicity and antimicrobial resistance. Journal of animal science. 2008; 86: 173-187. [DOI:10.2527/jas.2007-0447] [PMID]
3. Solhan S, Chan PP, Kurupatham L, Foong BHPL, James L, Phua L, Tan AL, Koh D, Goh KT. An outbreak of gastroenteritis caused by Salmonella enterica serotype enteritidis traced to cream cakes, West Pac Survey Research. 2011; 2: 23-30. [DOI:10.5365/wpsar.2010.1.1.001] [PMID] [PMCID]
4. Shapouri R, Rahnama M, Iqbalzadeh Sh. Investigating the prevalence of Salmonella serotypes in chicken meat and eggs and determining their antibiotic sensitivity in Zanjan city. The Quarterly Journal of Biological Sciences, Islamic Azad University, Zanjan Branch. 2009; 2(3): 71-63.
5. Jamshidi A, Bassami MR, Afshari-Nic S. Identification of Salmonella spp. and Salmonella typhimurium by a multiplex PCR-based assay from poultry carcasses in Mashhad- Iran. International Journal of Veterinary Research. 2009; 3(1) 43-48.
6. Saroj SD, Shashidhar, R, Karani M, Bandekar JR. Rapid, sensitive, and validated method for detection of Salmonella in food by an enrichment broth culture- nested PCR combination assay. Molecular and Cellular Probes (MCP). 2008; 22: 201-206. [DOI:10.1016/j.mcp.2008.02.002] [PMID]
7. Espie E, Vaillant V. International outbreak of Salmonella Stourbridge infection, April- July 2005: results of epidemiological, food and veterinary investigations in France. Euro Surveillance. 2005; 10(8): E050811 3. [DOI:10.2807/esw.10.32.02772-en] [PMID]
8. Bezanson GS, Khakhria R, Duck D, Lior H. Molecular analysis confirms food source simultaneous involvement of two distinct of but related subgroups of Salmonella typhymurium bacteriophage type 10 in major interprovincial Salmonella outbreak. Applied and Environmental Microbiology. 1985; 50(5): 1279-1284. [DOI:10.1128/aem.50.5.1279-1284.1985] [PMID] [PMCID]
9. Hennessy TW, Hedberg CW, Slutsker L, Besser-Wiek JM, Moen ME, Feldman, J., et al. The Investigation Team. The New England Journal of Medicine. 1996; 334: 1281-1286. [DOI:10.1056/NEJM199605163342001] [PMID]
10. Fitts R, Diamond M, Hamilton C, Neri M. DNA-DNA hybridization assay for detection of Salmonella spp. In foods. Applied and Environmental Microbiology. 1983; 46: 1146- 51. [DOI:10.1128/aem.46.5.1146-1151.1983] [PMID] [PMCID]
11. Rijpens N, Herman L, Vereecken F, Jannes G, De Smedt J, De Zutter L. Rapid detection of stressed Salmonella spp.a In: Dairy and egg products using immunomagnetic separation and PCR. International Journal of Food Microbiology. 1999; 46: 37- 44. [DOI:10.1016/S0168-1605(98)00171-8] [PMID]
12. Soumet C, Ermel G, Rose V, Rose N, Drouin P., Salvat, G. and Colin, P. Identification by a multiplex PCR based assay of Salmonella Typhimurium and Salmonella enteritidis strains from environmental swabs of poultry houses. Letters in applied microbiology. 1999. 29(1): 1-6. [DOI:10.1046/j.1365-2672.1999.00559.x] [PMID]
13. Nosrati S, Sabokbar A, DezfoolIan M, Tabarraei B, Falah F. Prevalence of Salmonella enteritidis, typhi and typhimurium from food products in Mofid Hospital. Research in Medicine 2012; 36(1): 43-48. [DOI:10.1186/1471-2334-12-S1-P95] [PMCID]
14. Rastegar H, Ghahremani MH, Hallaj Neyshaburi Sh, Jalali M, Anjarani S, Khosrokhavar R. Evaluation, isolation and detection of Salmonella Typhimurium in milk by conventional culture and PCR methods. Iranian Journal of Nutritional Sciences and Food Industries. 2007; 3(3): 45-52.
15. Karns JS, Van Kessel JS, McCluskey BJ, Perdue ML. Prevalence of Salmonella enterica in Bulk Tank Milk from US Dairies as Determined by Polymerase Chain Reaction. Journal of Dairy Science. 2005; 88: 3475-3479. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(05)73031-9] [PMID]
16. Steele ML, McNab WB, Poppe C, Griffiths MW, Chen S, Degrandis SA, Fruhner LC, Larkin CA, Lunch JA,Odumeru JA. Survey of Ontario bulk tank milk for foodborne pathogens. Journal of Food Protection. 1997; 60: 1341-1346. [DOI:10.4315/0362-028X-60.11.1341] [PMID]
17. Murinda SE, Nguyen LT, Ivey SJ, Gillespie BE, Almeida RA, Draughon FA, et al. Molecular characterization of Salmonella spp. isolated from bulk tank milk and cull dairy cow fecal samples. Journal of food Protection. 2002; 65:1100-1105. [DOI:10.4315/0362-028X-65.7.1100] [PMID]
18. Jayarao BM, Henning DR. Prevalence of foodborne pathogens in bulk tank milk. Journal of Dairy Science. 2001; 84: 2157-2162. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(01)74661-9] [PMID]
19. Rohrbach BW, Draughon FA, Davidson PM, Oliver SP. Prevalence of Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, Yersinia enterocolitica, and Salmonellain bulk tank milk: Risk factors and risk of human exposure. Journal of food Protection. 1992; 55: 93-97. [DOI:10.4315/0362-028X-55.2.93] [PMID]
20. Daoust JY. Salmonella and the international food trade. International Journal of food Microbiology. 1994 ;24(1-2): 11-31. [DOI:10.1016/0168-1605(94)90103-1] [PMID]
21. Fadaei A, Jamshidi E, Kheiri S. Comparison of bacterial contamination of raw and pasteurized milk used in Shahrekord in 2006. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 2008;10:(2). 37-44.
22. Faramarzi T, Jonidi Jafari A, Dehghani S, Mirzabeygi M, Naseh M, Rahbararaste H. Asurvey of Bacterial Contamination of Food Supply in the West of Tehran. Journal of Fasa University of Medical Science. 2012; 2(1): 11-18.
23. Fadaei A, Jamshidi E, Kheiri S. Comparison of Bacterial Contamination of Raw and Pasteurized Milk Used in Shahrekord in 2006. J Shahrekord Uuniv Med Sci. 2008;10(2): 37-44.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb