Soleymanpour K, Hosseini-Karkaj K, Golestani A, Ghahremani Z, Jafari-Sales A, Pashazadeh M. A comprehensive overview of the global impact of brucellosis, its transmission routes and management strategies. Zoonosis 2023; 3 (3) :35-47
URL:
http://zoonosis.ir/article-1-93-fa.html
سلیمانپور کوثر، حسینی کرکج کوثر، گلستانی آیلین، قهرمانی زهرا، جعفری ثالث ابوالفضل، پاشازاده مهرداد. مروری جامع بر تاثیرات جهانی بروسلوز، مسیر های انتقال و راهبرد های مدیریت آن. مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1402; 3 (3) :35-47
URL: http://zoonosis.ir/article-1-93-fa.html
، mehrdadpashazadeh85@gmail.com
چکیده: (871 مشاهده)
بروسلوز یکی از شایع ترین بیماری های باکتریال میباشد که انسان و دام را تحت تاثیر قرار میدهد. سازمان جهانی بهداشت (World Health Organisation, WHO)، بروسلوز را که توسط گونه های بروسلا (Brucella) ایجاد میشود، بعنوان یک بیماری زئونوز معرفی میکند. از شایع ترین این گونه ها میتوان به Brucella melitensis (B. melitensis) و (B. suis) Brucella suis اشاره کرد که B. suis نسبت به سایر گونه ها، شیوع کمتری در ایران دارد. بروسلوز انسانی یک بیماری سیستمیک بوده که با طیف وسیعی از علائم و اثرات غیر اختصاصی بر روی چندین اندام و بافت مشخص میشود. بروسلوز در بسیاری از مناطق در حال توسعه جهان، ازجمله خاور میانه، آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی شایع است. تشخیص و درمان افراد مبتلا به این بیماری، همچنان یکی از چالش های علم پزشکی میباشد. شناسایی این بیماری نیازمند بررسی علائم بالینی بیمار و همچنین استفاده از روش های آزمایشگاهی سرولوژیکی، کشت میکروبیولوژیک و مولکولی میباشد. با توجه به اینکه تاکنون واکسن مناسبی برای انسان کشف نشده، با این حال یکی از راه های پیشگیری و کنترل این بیماری، با هدف جلوگیری از شیوع آن در انسان و حیوانات، واکسیناسیون دام میباشد. همچنین برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، باید در مصرف محصولات لبنی دام ها دقت کرد. با توجه به شیوع بیماری بروسلوز در کشورهای در حال توسعه و پیامدهای آن بر سلامت عمومی و دام، هدف از این پژوهش، مروری جامع بر مسیرهای انتقال این بیماری از حیوانات به انسان و همچنین راهکارهای پیشگیری و درمان آن است
مرور کتاب:
مروری |
موضوع مقاله:
بیماریهای عفونی دریافت: 1403/6/30 | پذیرش: 1403/9/16 | انتشار: 1404/5/2