دوره 1، شماره 2 - ( 12-1400 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alvani Hashemi B, Shahrivar E, Shakerian A, Faghani M. Investigation of Salmonella contamination in food of animal origin in Khuzestan province. Zoonosis. 2022; 1 (2) :1-12
URL: http://zoonosis.ir/article-1-29-fa.html
علوانی هاشمی بهادر، شهریور الیاس، شاکریان امیر، فغانی مصطفی. بررسی میزان آلودگی سالمونلا در مواد غذایی با منشاء دامی در استان خوزستان. فصلنامه تخصصی بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1400; 1 (2) :12-1

URL: http://zoonosis.ir/article-1-29-fa.html


دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، baha.alvani@yahoo.com
چکیده:   (141 مشاهده)
این تحقیق به منظور بررسی میزان آلودگی به باکتری سالمونلا در مواد غذایی با منشاء دامی در شهرستان های مختلف استان خوزستان انجام شد. این مطالعه طی 6 ماه در سال از کشتارگاه شهرستان‌های مختلف دراستان خوزستان انجام شد. در مجموع تعداد 65 نمونه که شامل انواع گوشت قرمز، گوشت مرغ و میگو نمونه برداری و آزمایش شد. با استفاده از آزمون‌های میکروبی و محیط‌های کشت عمومی و اختصاصی شمارش کلی باکتریایی و شناسایی و تایید آلودگی سالمونلایی انجام شد. بالاترین میانگین بار کلی باکتریایی مربوط به بال مرغ  در شهرستان بهبهان و بالاتر از حد استاندارد بود. همچنین بالاترین میزان آلودگی سالمونلا در مرغ تازه در شهرستان  خرمشهر و در گوشت گاو (منجمد) در شهرستان رامشیر و بالاتر از حد استاندارد بود. هیچ گونه آلودگی به سالمونلا در میگو پرورشی با سر تازه و منجمد  و پوست گیری شده در شهرستان‌های خرمشهر، آبادان و دزفول مشاهده نگردید. شیوع بالا اغلب به دلیل اقدامات بهداشتی ضعیف در حین حمل و نقل از مراکز تهیه و توزیع به بازار مواد غذایی با منشاء دامی می‌باشد و در آلودگی به سالمونلا مرتبط می‌باشد. جهت کاهش بار آلودگی میکروبی، آزمون‌های میکروبی دوره ای و اجرای طرح‌های پایش و کنترل نقاط بحرانی از کشتارگاه‌ها  تا مراکز تهیه و توزیع به ویژه در شهرستان‌های با آلودگی بالاتر و ارتقای سطح بهداشتی در کشتارگاه‌ها و مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی با منشاء دامی شود
متن کامل [PDF 562 kb]   (52 دریافت)    
مرور کتاب: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذايي و آبزيان
دریافت: 1400/11/1 | پذیرش: 1400/11/28 | انتشار: 1400/12/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به فصلنامه تخصصی بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2022 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb