دوره 1، شماره 2 - ( 12-1400 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alvani Hashemi B, Shahrivar E, Shakerian A, Faghani M. Investigation of Salmonella contamination in food of animal origin in Khuzestan province. Zoonosis 2022; 1 (2) :1-12
URL: http://zoonosis.ir/article-1-29-fa.html
علوانی هاشمی بهادر، شهریور الیاس، شاکریان امیر، فغانی مصطفی. بررسی میزان آلودگی سالمونلا در مواد غذایی با منشاء دامی در استان خوزستان. مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1400; 1 (2) :1-12

URL: http://zoonosis.ir/article-1-29-fa.html


دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، baha.alvani@yahoo.com
چکیده:   (1016 مشاهده)
این تحقیق به منظور بررسی میزان آلودگی به باکتری سالمونلا در مواد غذایی با منشاء دامی در شهرستان های مختلف استان خوزستان انجام شد. این مطالعه طی 6 ماه در سال از کشتارگاه شهرستان‌های مختلف دراستان خوزستان انجام شد. در مجموع تعداد 65 نمونه که شامل انواع گوشت قرمز، گوشت مرغ و میگو نمونه برداری و آزمایش شد. با استفاده از آزمون‌های میکروبی و محیط‌های کشت عمومی و اختصاصی شمارش کلی باکتریایی و شناسایی و تایید آلودگی سالمونلایی انجام شد. بالاترین میانگین بار کلی باکتریایی مربوط به بال مرغ  در شهرستان بهبهان و بالاتر از حد استاندارد بود. همچنین بالاترین میزان آلودگی سالمونلا در مرغ تازه در شهرستان  خرمشهر و در گوشت گاو (منجمد) در شهرستان رامشیر و بالاتر از حد استاندارد بود. هیچ گونه آلودگی به سالمونلا در میگو پرورشی با سر تازه و منجمد  و پوست گیری شده در شهرستان‌های خرمشهر، آبادان و دزفول مشاهده نگردید. شیوع بالا اغلب به دلیل اقدامات بهداشتی ضعیف در حین حمل و نقل از مراکز تهیه و توزیع به بازار مواد غذایی با منشاء دامی می‌باشد و در آلودگی به سالمونلا مرتبط می‌باشد. جهت کاهش بار آلودگی میکروبی، آزمون‌های میکروبی دوره ای و اجرای طرح‌های پایش و کنترل نقاط بحرانی از کشتارگاه‌ها  تا مراکز تهیه و توزیع به ویژه در شهرستان‌های با آلودگی بالاتر و ارتقای سطح بهداشتی در کشتارگاه‌ها و مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی با منشاء دامی شود
متن کامل [PDF 562 kb]   (261 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (610 مشاهده)  
مرور کتاب: پژوهشی اصیل |
دریافت: 1400/11/1 | پذیرش: 1400/11/28 | انتشار: 1400/12/29

فهرست منابع
1. Razavilar V. Pathogenic microbes in food and the epidemiology of food poisoning, University of Tehran Press, 2008, 84-90.
2. Roberts, T. Economics of private strategies to control food borne pathogens. Choices 2nd Quarter,2005, 20(2):117-122.
3. Carasco, E., Rueda A.M, Gimeno, A.M., Gimeno, R., Cross- contamination and recontamination by salmonella in food: A review. food Research international. 2011; 45; 545-556. [DOI:10.1016/j.foodres.2011.11.004]
4. Gill C.O. and Badoni M. Recovery of bacteria from poultry carcasses by rinsing, swabbing or excision of skin. Food Microbiology,2005, 22: 101-107. [DOI:10.1016/j.fm.2004.04.005]
5. Iranian Institute of Standards and Industrial Research, Salmonella Search and Identification Method, 1992, Iranian National Standard 1810.
6. M. M. Soltan Dallal, S. Motalebi, H. Masoomi Asl, A. Rahimi Foroushani, M. K. Sharifi Yazdi, N. Aghili. Investigation of the frequency of Salmonella Spp. in foodborne disease outbreaks in Iran and determination of their antibiotic resistance. Pajoohande. 2015;19(6):341-7.
7. Shekarforoush SS, Kiaie SM, Karim G, Razavi Rohani SM, Rokni N, Abbasvali M. Study on the overview on foodborne bacteria in food with animal origin in Iran; Part four: Poultry and egg. Food Hygiene. 2013 May 22;3(1 (9)):45-64.
8. Javadi, A. and Razavilar, V. Study on microbial hazards of poultry slaughterhouse with HACCP system. Pajouhesh & Sazandegi,2007, 74: 40-45.
9. Iranian Institute of Standards and Industrial Research, the permissible limit of microbial contamination in various types of meat, 1992, standard number 2394
10. Iranian Institute of Standards and Industrial Research, General Guide for Implementing the Hazard Analysis System, Critical Control Points (HACCP) in Complete Red Meat and Poultry Meat Production Units (Production, Packaging, Marking), 1992, Iranian National Standard 6165.
11. Tsola, E., Drosinos, E.H. and Zoiopoulos, P. Impact of poultry slaughter house modernisation and updating of food safety management systems on the microbiological quality and safety of products. Food Control,2008, 19: 423-431. [DOI:10.1016/j.foodcont.2007.05.003]
12. Morar, A., Milovan, G.H., Sala, C., Stanchescu, I. Establishing the bacterial control points in poultry slaughterhouse. Medicina Veterinara,2008, 41: 704-708.
13. Hamedi A.A.R., Parizadeh S.M.J., Ghanaat J. Study of contamination to salmonella in two groups egg (compiercial and local). Medical journal of Mashhad university of medical sciences. 2002;45(76):67-71.
14. Hossein Nezhad Yazdi N, Ahari H, Akhondzadeh A. Effect of washing and transportation of chicken carcasses at different temperatures from the west of Tehran to the supply site. Journal of Food Microbiology. 2017 Aug 23;4(2):45-56.
15. Mofidi M, Shokoohmand M, Saeedabadi M, Ebadi Z. Evaluation of Carcass Quality for Coliforms, Salmonella and Psychrophiles on Evisceration and Chiller lines in Yazd Province Industrial Poultry Slaughterhouses. Tolooebehdasht. 2014;13(1):22-9.
16. Nosrat S, Sabokbar A, Dezfoolian M, Tabarraie B, Fallah F. Prevalence of Salmonella enteritidis, typhi and typhimurium from food products in Mofid hospital. Pejouhesh dar Pezeshki (Research in Medicine). 2012;36(1):43-8. [DOI:10.1186/1471-2334-12-S1-P95] [PMCID]
17. Niazi S, Rokni N, Razavilar V, Bahonar AR, Akhondzadeh A. Qualitative and quantitative assessment of poultry carcasses contaminated with salmonella in Tehran industrial slaughterhouses. Journal of Veterinary Research. 2007 Dec 22;62(4):385-9.
18. Koohdar VA. Study of Beef Carcass Bacterial Contamination in Karajrak Slaughterhouse. Food Hygiene. 2013 Aug 23;3(2 (10)):43-51.
19. Kafili T, Emam JZ, Kazerouni TM. Study to Determine the Critical Control Points in Beef Slaughter Line in order to Establish a HACCP system. mdrsjrns. 2006;3(9):35-47.
20. Pajohi Alamoti, M., Mohammadzadeh, A., Khanjari, A. A survey on microbial contamination of broiler carcass during processing in Hamedan industrial abattoir. Veterinary Researches & Biological Products, 2014; 27(2): 8-13. [DOI]
21. Jamshidi, A., Zahraei-Salehi, T. and Afshari-Nic, S. Detection of Salmonella spp. contamination of carcasses slaughtered in poultry abattoir in Mashhad, Iran. Archives of Razi Institute,2007, 62: 229-233.
22. Zahedi M, Rahimi E, zahedi M, Momtaz H, shojaii h. Prevalence of Salmonella enteritidis and S. typhimurium in marketed meat in Shahrekord in 2014. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences. 2017;19(2):88-97.
23. Talebi, Z and Payami Khamiran, M. Investigation and comparison of microbial contamination of red meat, poultry and fish in food packaging and distribution companies, National Conference on Health and Food Industry, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2014

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb