دوره 2، شماره 3 - ( 7-1401 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 39-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moazami Ghodarzi A, Shakrian A. Investigating the spread of Staphylococcus aureus bacteria in industrial and traditional falafels in Shahryar City. Zoonosis 2022; 2 (3) :32-39
URL: http://zoonosis.ir/article-1-57-fa.html
معظمی گودرزی امین، شاکریان امیر. بررسی شیوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در فلافل‌های صنعتی و سنتی شهرستان شهریار. مجله بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان. 1401; 2 (3) :32-39

URL: http://zoonosis.ir/article-1-57-fa.html


گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، Amshakerian@yahoo.com
چکیده:   (327 مشاهده)
غذاهای آماده مصرف برای مصرف­کنندگان پر مشغله­ی امروزه راحت­تر می­باشند، اما مهم خطرات میکروبیولوژیکی است که متوجه مصرف­کنندگان می­شود؛ که یکی از این مخاطرات وجود استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه­های فلافل است. در همین راستا هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در فلافل­های صنعتی و سنتی شهرستان شهریار بود. 100 نمونه فلافل شامل 50 نمونه فلافل سنتی و 50 نمونه فلافل صنعتی از مراکز عرضه این فرآورده به صورت تصادفی نمونه­گیری و در کنار فلاسک یخ به آزمایشگاه منتقل شدند. برای تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه­ها از محیط برد پارکر آگـار به روش کشت سـطحی کشت داده شد.­ بعـد از پایـــان انکوباســـیون در صـــورت رشـــد، باکتری­های با کلنی­های گرد و سیاه رنگ، جهت انجـام کشت تأییدی توسط آزمون­های بیوشیمایی مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت نمونه­های مثبت شمارش شدند. نتایج نشان داد که از 50 نمونه فلافل سنتی 38 مورد (76 درصد) و از 50 نمونه فلافل­های صنعتی 14مورد (28 درصد) به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند. با این حال توصیه می­شود از محصولات عرضه شده در دست­فروشی­های خیابانی و دوره­گردهای فاقد کارت سلامت اجتناب شود؛ چرا که سبب پیش آمدن و رخداد آلودگی­های ثانویه ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس می­گردند.
متن کامل [PDF 471 kb]   (163 دریافت)    
مرور کتاب: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/8/20 | پذیرش: 1401/9/27 | انتشار: 1401/9/29

فهرست منابع
1. Manguiat LS, Fang TJ. Microbiological quality of chicken-and pork-based street-vended foods from Taichung, Taiwan, and Laguna, Philippines. Food microbiology. 2013;36(1):57-62. [DOI:10.1016/j.fm.2013.04.005] [PMID]
2. Nonato I, Minussi LdA, Pascoal G, De-Souza D. Nutritional issues concerning street foods. Journal of Clinical Nutrition and Dietetics. 2016;2(1):1-7.
3. Ansari CB. Bacteriological examination of ready-to-eat foods (RTE) products of Tehran province, Iran. Advance Journal of Food Science and Technology. 2015;3(7):328-31.
4. Heidarzadi MA, Rahnama M, Alipoureskandani M, Saadati D, Afsharimoghadam A. Salmonella and Escherichia coli contamination in samosas presented in Sistan and Baluchestan province and antibiotic resistance of isolates. Food Hygiene. 2021;11(2(42)):81-90.
5. Alimi BA, Workneh TS. Consumer awareness and willingness to pay for safety of street foods in developing countries: a review. International Journal of Consumer Studies. 2016;40(2):242-8. [DOI:10.1111/ijcs.12248]
6. Akinbode S, Dipeolu A, Okuneye P. Willingness to pay for street food safety in Ogun State, Nigeria. Journal of agricultural & food information. 2011;12(2):154-66. [DOI:10.1080/10496505.2011.563226]
7. Akerele D, Akinbode S, Dipeolu A. Willingness to pay for the safety of kilishi in Sokoto, Nigeria. Journal of Agricultural & Food Information. 2010;11(4):330-9. [DOI:10.1080/10496505.2010.512260]
8. Kharel N, Palni U, Tamang JP. Microbiological assessment of ethnic street foods of the Himalayas. Journal of Ethnic Foods. 2016;3(3):235-41. [DOI:10.1016/j.jef.2016.01.001]
9. Al-Kandari D, Al-abdeen J, Sidhu J. Food safety knowledge, attitudes and practices of food handlers in restaurants in Kuwait. Food control. 2019;103:103-10. [DOI:10.1016/j.foodcont.2019.03.040]
10. Raviv Y. Falafel nation: Cuisine and the making of national identity in Israel: University of Nebraska Press; 2015. [DOI:10.2307/j.ctt1d989k8]
11. Khoramrooz S, Sarikhani M, Khosravani S, Farhang Falah M, Mahmoudi Y, Sharifi A. Microbial contamination determination of Cream suit,Traditional Ice Cream and Olovia in Yasuj City. Armaghane Danesh. 2015;20(6):526-37.
12. Meybodi SM, Masoumalinejad Z, Fakhrabadi M. Investigation of Staphylococcus aureus contamination in Food Samples and determining of its epidemiological relationship with theirs processing workers by polymerase chain reaction. Applied Biology. 2020;9(36):1-17.
13. Tajbakhsh F, Tajbakhsh E, Momeni M. Detection of Staphylococcus Aureus and Salmonella Typimurium in traditional and industrial olivier salads in shahrekord city. Journal of food microbiology. 2015;2(11)
14. Fatahi S, Taheri M, Ghaderi H, Arabestani MR. Study of biofilm formation and antimicrobial resistance Staphylococcus aureus isolated from handmade sweets in hamadan. Iranian Journal of Medical Microbiology. 2018;12;87-78(2). [DOI:10.30699/ijmm.12.78]
15. Aycicek H, Cakiroglu S, Stevenson TH. Incidence of Staphylococcus aureus in ready-to-eat meals from military cafeterias in Ankara, Turkey. Food control. 2005;16(6):531-4. [DOI:10.1016/j.foodcont.2004.04.005]
16. madahi H, Rostami F, Rahimi E, Safarpoor Dehkordi F, Jalali M. Detection of classical enterotoxins of Staphylococcus aureus isolates from chicken nugget and ready to eat foods in Esfahan province by ELISA technique. Food Hygiene. 2013;3(3 (11)):1-10.
17. Khaledian S, Pajohi-Alamoti M, Mahmoodi P. Molecular characterization of methicillin-resistant enterotoxin-producing Staphylococcus aureus isolated from Samosa and Falafel in Iran. International Journal of Enteric Pathogens. 2020;8(1):19-24. [DOI:10.34172/ijep.2020.05]
18. Bukhari MA, Banasser TM, El-Bali M, Bulkhi RA, Qamash RA, Trenganno A, et al. Assessment of microbiological quality of food preparation process in some restaurants of Makkah city. Saudi Journal of Biological Sciences. 2021;28(10):5993-7. [DOI:10.1016/j.sjbs.2021.06.050] [PMID] [PMCID]
19. Alharbi SA, Abdel-Ghaffar MH, Kadher NR. Isolation and identification of pathogenic bacteria from ready-to-eat fast foods in Al-Quwayiyah, Kingdom of Saudi Arabia. African Journal of Food, Agriculture, Nutrition and Development. 2019;19(3):14739-51. [DOI:10.18697/ajfand.86.17915]
20. Abbas SA, Ali IA, Shafeeq WS. Epidemiological Study of Food Poisoning Cases from 2013 to 2021, in Diyala Province, Iraq. Diyala Journal For Pure Science. 2022;18(03). [DOI:10.24237/djps.1803.586C]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Zoonosis

Designed & Developed by: Yektaweb